1. adventna nedelja, 1. december 2013 – NEDELJA KARITAS

 

Ob Tednu Karitas hvala vsem, ki nas kakorkoli podpirate, in hvala za zaupanje, da vašo dobroto lahko posredujemo in delimo. »Dobrota je vsakdanji kruh!« pravi škof Pirih.
Letos smo nudili pomoč 690 osebam, lani 554, povečalo se je število družin in posameznikov; razdelili smo 1614 paketov, lani 1421; naša finančna pomoč znaša cca 8.000€, lani 6.700€; finančna pomoč Škofijske Karitas letos znaša 10.940 €, lani 7.330€.

Za pomoč v hrani skrbi ŠKL ter EU in upamo, da bo tako tudi v bodoče, da lahko vsa naša finančna sredstva porabimo za plačilo položnic za stanovanjske stroške, zavarovanje in šolsko prehrano. O stiskah se veliko govori in piše, težje je, ko smo ji priča, zato je potrebna najprej prijazna in primerna beseda, morda kakšen nasvet, to je oblika nematerialne pomoči, ki jo lahko nudi vsak – zato vas nagovarjamo, da se nam pridružite!
Ana Stepančič s sodelavci

TOREK, 3. december

  • 20.00 – seja ŽPS

ČETRTEK, 5. december

  • 17.00 – v dvorani bomo pričakovali sv. Miklavža; na njegov obisk nas bodo pripravili otroški pevski zbor in veroučenci z dramsko igro. Opozorilo: darila bodo prejeli samo otroci, ki ste jih prej prijavili!

PETEK, 6. december

  • prvi petek: dopoldne bomo duhovniki obiskovali bolnike po domovih in jim delili zakramente ozdravljanja.
  • 19.00 – miklavževanje za Vero in luč

SOBOTA, 7. december

  • 10.00 – duhovna obnova za sodelavce Karitas ljubljanskih frančiškanskih župnij

NEDELJA, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE 

  • Pri vseh mašah bo nabirka za nova cerkvena okna – se priporočamo!
  • 10.00 – mašo za bolne in starejše, pri kateri bo pel Župnijski pevski zbor, pripravljajo študenti Frančiškovega študentskega doma pod vodstvom p. Bogdana; po maši sledi pogostitev in druženje v dvorani – pripeljite svoje domače!
  • 19.00 – pri maši poje OKTET SUHA iz avstrijske Koroške, ki bo po maši izvedel krajši KONCERT ADVENTNIH PESMI v organizaciji Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva – prisrčno vabljeni!

 

MARIJA ROMARICA bi v adventnem času rada obiskala čim več šišenskih družin, zato se brž prijavite na seznam v zakristiji!