2. NAVADNA NEDELJA, 18. januar 2015

2. NAVADNA NEDELJA, 18. januar

film20.00 – filmsko – pogovorni večer za mlade in odrasle z naslovom: »VPLIV FILMOV NA MLADE«; vodil ga bo p. dr. Andraž Arko, ki je doktoriral iz Gibsonovega filma Kristusov pasijon. Pridite na zanimivo vzgojno predavanje in povabite še koga!

MOLITVENA OSMINA ZA EDINOST KRISTJANOV (18. – 25. januar)
Že več kot sto let kristjani obhajamo molitveno osmino za edinost. Ta lepa tradicija vsako leto poveže med seboj kristjane vseh veroizpovedi, ko se srečujemo, premišljujemo Božjo besedo in skupaj molimo. Gradivo so letos pripravili kristjani iz Brazilije, ki so izbrali za rdečo nit Jezusove besede Samarijanki pri vodnjaku: »Daj mi piti« (Jn 4,7).
»V teh dneh želimo prispevati vsaj kakšen kamenček v dragoceni mozaik edinosti, ki ga skrivnostno gradi in sestavlja Bog – z molitvijo,
z darovanjem trpljenja, s premišljevanjem ali z dejanji ljubezni. Sveti Duh je prebudil med kristjani to hrepenenje, Sveti Duh bo ta načrt – z našim sodelovanjem – privedel do konca.« (dr. Bogdan Dolenc, tajnik Slovenskega ekumenskega sveta)
V sredo, 21.1., bo ob 18h v cerkvi sv. Trojice ekumensko srečanje, kjer bo najprej daroval sv. mašo nadškof Zore, po njej pa bodo sledila pričevanja predstavnikov različnih krščanskih veroizpovedi. Zaključek molitvene osmine bo v nedeljo, 25.1. ob 16h v ljubljanski stolnici.

TOREK, 20. januar

  • 19.45 – verouk za odrasle

PETEK, 23. januar

  • 17.00 – veroučenci 6. in 7. razreda s katehistino Sonjo in p. Gregorjem odhajajo na duhovni vikend na Brezje

3. NAVADNA, 25. januar – NEDELJA SVETEGA PISMA

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 5. razreda in njihovi starši; prepeval bo moški oktet Gallus iz Ribnice, ki bo imel po maši še krajši koncert
  • 20.00 – katehetski sestanek

* * * * *

NOVA PONUDBA družinskega centra OAZA
(v preddverju župnijske dvorane)

  • Neformalno druženje/ Varstvo/ Učna pomoč*:

Ponedeljek – Petek: 17.00 – 18.00 (po potrebi bomo termin razširili)

* potrebna predhodna prijava

Starši otrok, ki obiskujejo verouk ob 16.00, ste dobrodošli, da otroka pustite po verouku v varstvu / druženju, kjer lahko dela naloge, se igra, bere… in ga poberete kadarkoli do 18.00. Druženje in učno pomoč vodijo študentje ustre-znih strok s strokovnim mentorjem.

  • Pogovorne urice/ svetovanje* za boljšo komunikacijo v družini:

torek med 13.00 in 17.00 ter
sreda med 17.00 in 20.00
* potrebna predhodna prijava

Informacije in prijave:
Neja Samar Brenčič,
031/691–119 ali info@izriis.si

Udeležba je brezplačna, obvestite se med seboj!