27. navadna nedelja, 5.10.2014 – FRANČIŠKOVA NEDELJA

»Spoštovani bratje in sestre,francisek
Gospod, ki je veliki darovalec dobrega, naj vam podari svoj mir!
Sv. Frančišek Asiški nas povezuje v skupnem prizadevanju, da bi evangelij našega Gospoda Jezusa dobil odločilno mesto v našem življenju. Praznovanje Frančiškove nedelje nam vsako leto ponuja priložnost, da se vam iskreno zahvalimo, ker svojo vero živite z nami: ker prihajate v naše cerkve, poslušate Božjo besedo, prejemate zakrament usmiljenja in pristopate k mizi kruha močnih. Zahvaljujemo se vam, da smo navzoči v vaših molitvah, v vaši skrbi za nas: od sodelovanja v naših samostanih in župnijah, kjer razmišljate in iščete, kako bi Bog lahko postal bolj navzoč v našem življenju in delovanju, pa do materialne pomoči, v kateri vedno znova doživljamo vašo dobroto in velikodušnost. Naj Bog blagoslovi vas in vse, kar storite za vse nas.« (prov. minister p. Stane Zore)

Pod pevskim korom si lahko ogledate fotografsko RAZSTAVO slovenskih frančiškanskih samostanov, ki jih je Janez Kotar posnel »s ptičje perspektive«!

 

TOREK, 7. oktober

  • 20.00 – seja ŽPS

SREDA, 8. oktober:

  • 17.00 – sestanek za starše veroučencev 5. razreda (sp. učilnica)

ČETRTEK, 9. oktober

  • 17.00 – Kateheza Dobrega pastirja za otroke od 3 do 6 let

SOBOTA, 11. oktober

  • 7.00 – hribovski izlet na Debelo peč s p. Silvinom
  • 9.30 – čiščenje cerkve in učilnic za starše veroučencev 4. razreda
  • 10.00 – FRANČIŠKOVI OTROCI: ustvarjalno-duhovni program (delavnice, kateheze, igre, pesmi) za otroke od 6 do 13 let, ki ga bodo vodili animatorji (vsako 2. soboto v mesecu, traja do 11.30)

28. NAVADNA NEDELJA, 12.10.2014

  • 10.00 – predstavitev PRVO-OBHAJANCEV (3. razred)

ŽUPNIJSKO ROMANJE 18. in 19. oktobra na Ptujsko goro in po stopinjah Danijela Halasa v Prekmurje. Odhod izpred cerkve ob 6h, maša na Ptujski gori, ogled Ptuja, Ljutomera, Črenšovcev in Turnišča. Večerja in prenočevanje v Moravskih toplicah (4 *). Drugi dan ogled Plečnikove cerkve v Bogojini, nedeljska maša v Veliki Polani, kjer je pokopan mučenec Danijel Halas, kosilo; romanje bomo zaključili z ogledom zakladov frančiškanske cerkve in samostana pri Sv. Trojici v Slov. goricah. Cena romanja: 110€.

MARTINOVO ROMANJE v soboto, 15. novembra – skupaj z Vičani in p. Marjanom Čudnom se bomo odpravili v Goriška Brda, deželo sadja in vina ter številnih kulturnih znamenitosti (npr. kar trije gradovi). V Šmartnem, ki je ohranilo čar stare utrjene mediteranske vasice, bo sv. maša. Po njej si bomo ogledali vinsko klet, popoldne pa obiskali tudi priznani muzej I. svetovne vojne v Kobaridu. Za večerjo, vstopnino in vožnjo boste odšteli 35€. Odhod ob 6.30 izpred cerkve.