30. navadna nedelja, 26. 10. 2014

premik-ure-zimski

 

PREMIK URE na zimski čas: iz sobote na nedeljo premaknemo kazalce za 1 uro NAZAJ!

  • 16.00 – srečanje FSR
  • 20.00 – katehetski svet

PONEDELJEK, 27. oktober

  • V pisarni sprejemamo mašne namene že za mesec december!
  • 19.00 – pri maši bomo molili za mir v duhu sv. Frančiška, kot si je to zamislil pred 28 leti sv. Janez Pavel II. v njegovem rojstnem mestu Assisi – vabljeni!

TOREK, 28. oktober

  • 19.45 – verouk za odrasle

PETEK, 31. oktober

  • 19.45 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 1. november – VSI SVETNIKI

  • Svete maše so po nedeljskem urniku!
  • Ob 17.30 se začne molitev rožnega venca in po njej litanije vseh svetnikov.
  • Pokojnim lahko namenimo popolni odpustek, če (v prvih osmih dneh novembra) obiščemo pokopališče, molimo zanje, gremo k sveti maši, prejmemo sv. spoved, obhajilo ter molimo Vero in Očenaš po papeževem namenu. Za pokojne, ki ste jih napisali v novembrskih pismih, bomo vsak dan meseca novembra darovali sveto mašo in molili rožni venec ob 18.30.
PRAZNIK VSEH SVETIH NA LJUBLJANSKIH ŽALAH

SV. MAŠE: vsako polno uro od 7h do 18h

Ob 15h bo maševal škof Andrej Glavan.

MOLITVE ZA RAJNE bodo ob 14.15 pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo,
ob 16.15 pa pri duhovniških grobovih.

MOLITEV MLADIH bo ob 20. uri v cerkvi.

NEDELJA, 2. november – SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH

»Vsi ves čas svojega življenja stopamo po ostrini med tu in onstran, med življenjem in smrtjo. Prikličimo si to resnico v spomin! Ne za strah. Za pogum in v zaupanje, da bomo znali vsestransko pravilno vrednotiti trenutke, ki jih živimo. Človek ne umre zaradi smrti, ampak zaradi življenja, kajpada novega življenja, ko se s smrtjo tako rekoč vnovič rodi. Temu se pravi: umrješ, da živiš…« (dr. A. Trstenjak)

pismoNOVEMBRSKA PISMA
Na klopeh si vzemite ovojnice z vloženimi listi, na katere lahko napišete imena vaših pokojnih. Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak večer v novembru. Že v naprej hvala za vaše darove, ki bodo namenjeni velikim stroškom ogrevanja cerkve!

karutasSVEČE ZA GROBOVE – naša Župnijska Karitas se pridružuje pobudi Škofijske Karitas »Manjša sveča, za sočloveka sreča«.
Zato vas vabimo, da v kiosku nabavite okolju prijazne sveče (se popolnoma reciklirajo in gorijo z manj izpustov CO2). Priporočeni dar je 1,20 € ali več – polovica tega zneska bo namenjena ljudem v stiski, ki se zatečejo k nam po pomoč…