32. navadna nedelja, 9. november 2014 – ZAHVALNA NEDELJA

zahvalnanedeljaDragi bratje in sestre,
zahvalna nedelja je za nas vse priložnost, da se s hvaležnim srcem ozremo na minulo leto, na pričakovanja, uresničene načrte, sadove »zemlje in dela človeških rok«. Zaman bi kaj iskali, če ne bi Bog v svoji neskončni previdnosti in ljubezni blagoslavljal naša prizadevanja in napore! Danes zato na poseben način vse položimo na Gospodov oltar, saj od njega »prihaja vsak dober dar in vsako popolno darilo« (Jak 1,17).

Vsi trije patri izražamo hvaležnost in sočutje bolnikom in trpečim, ki s svojo življenjsko daritvijo dopolnjujete, »kar pri-manjkuje Kristusovim bri-dkostim za njegovo telo, ki je Cerkev« (Kol 1,24) in tistim, ki molite za župnijo in nas duhovnike. Bogu se zahvaljujemo za vse vas, ki darujete svoj čas župniji oz. Cerkvi: hvala pevkam in pevcem, organistom in pevovodjem, ministrantom in bralcem, krasilkama, ki skrbita za lepoto cerkve, in sestram frančiškankam, ki perejo oltarne prte in mašne prtičke; hvala prepisovalki matičnih knjig, skrbniku spletne strani, članom pastoralnega sveta, katehistinjam, ki poučujejo verouk in mladim animatorjem, ki spremljate otroke pri njihovih dejavnostih; hvala vsem sodelavkam in sodelavcem župnijske Karitas… To, kar delate, ni stran vržen čas, ampak čas, darovan za skupno dobro. Zato naj se vam tudi v prihodnje ne bo škoda odzvati na naša povabila k sodelovanju in pomoči. V teh kriznih časih še toliko bolj čutimo, kaj pomeni prostovoljno delo… Bog naj vam obilno povrne!

p. Gregor Kos,
upravitelj župnije

TOREK, 11. november

  • 19.45 – verouk za odrasle

SOBOTA, 15. november

  • 6.30 – izpred cerkve odhod avtobusa na Martinovo romanje po Goriških brdih (vsa mesta so že zasedena!)
  • 17.30 – srečanje za Frančiškov svetni red (starejši)

33. NAVADNA NEDELJA, 16. november 2014

  • 10.00 – pri maši se nam bodo predstavili pripravniki na zakrament svete birme (8. in 9. razred), ki bo prihodnje leto na binkošti. Vsak kandidat bo po imenu poklican pred oltar, kjer bo iz duhovnikovih rok prejel Sveto pismo – knjigo življenja, iz katere bo črpal spoznanja in moč za naprej… Pel bo Mladinski zbor.
  • 14.30 – srečanje in sv. maša za skupino Vero in luč
  • 16.00 – FSR (mlajši)
19.45 – predavanje dr. Jožeta Ramovša z naslovom: »Kaj lahko naredimo za starejše v naši župniji?« Predavatelj-gost je direktor Inštituta Antona Trstenjaka, kjer se s svojimi sodelavci posebej posveča tematiki medgeneracijskega sožitja – zato bo večer zanimiv za vse starosti… Prisrčno vabljeni in povabite še koga!