33. navadna nedelja, 16. november 2014

33. NAVADNA NEDELJA, 16. november 2014

  • 19.45 – predavanje dr. Jožeta Ramovša z naslovom: »Kaj lahko naredimo za starejše v naši župniji?« Predavatelj-gost je direktor Inštituta Antona Trstenjaka, kjer se s svojimi sodelavci posebej posveča tematiki medgeneracijskega sožitja – zato bo večer zanimiv za vse starosti… Povabite še koga!

TOREK, 18. november

  • 19.45 – verouk za odrasle

SREDA, 19. november

  • 18.00 – sestanek za starše 4. razreda

SOBOTA, 22. november – sv. Cecilija

  • saint-cecilia-0819.00 – na god zavetnice cerkvene glasbe, bodo pri maši poleg cerkvenih pevk sodelovali vsi trije zbori: novo-ustanovljeni Otroški zbor »Sončna pesem«, Mladinski in Župnijski pevski zbor; po slovesni maši so vse pevke in pevci, zborovodje in organisti vabljeni na pogostitev v dvorano (vključno s starši pojočih otrok).

* * * * *
Nikodemovi večeri: 17.-27.11., od ponedeljka do četrtka ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete, Poljanska 4. Preko predavanj in okroglih miz bodo obiskovalcem pomagali razumeti povabilo papeža Frančiška: »Pojdite na obrobje!«
Ponedeljek, 17.11.: Veselje evangelija za obrobne
Papež Frančišek nas vabi k veselju evangelija za uboge
s. Romana Kocjančič FMM, urednica na RTVSLO
Torek, 18.11.: Samoljubna žalost
Kadar se notranje življenje zapre v lastnih koristih, ni več prostora za druge, ni posluha za uboge; p. mag. Silvo Šinkovec DJ, teolog, psiholog in defektolog
Sreda, 19.11: Ranjena občestva
Rane si lahko zadajamo ali pa jih celimo. Smo zmožni zbrati toliko moči in popraviti Cerkev?

dr. Vinko Potočnik, duhovnik, religijski sociolog; dr. Igor Škamperle, filozof, sociolog, religiolog in pisatelj; Jože Možina, zgodovinar, novinar in režiser Četrtek, 20.11.: Vsak človek je dragocen Sodobni človek je vedno v skušnjavi, da sebe ali drugih ne bi prepoznal kot dragocene, vredne življenja… Kakšen odnos naj imamo do pokojnih? Ima vsakdo pravico do groba? Ddr. Verena Vidrih Perko, arheologinja in muzeologinja

NEDELJA KRISTUSA KRALJA, 23. november 2014

  • 10.00 – pri družinski maši, ki jo bo vodil p. Ciril Božič (ki deluje med izseljenci v Avstraliji), bodo sodelovali veroučenci 6. razreda in njihovi starši, pel pa bo Otroški zbor »Sončna pesem«.
  • 15.00 – v ljubljanski stolnici bo škofovsko posvečenje in slovesna umestitev p. Staneta Zoreta za ljubljanskega nadškofa in metropolita – ne izpustimo tega prelomnega dogodka za Cerkev na Slovenskem, predvsem pa ga spremljajmo z iskreno molitvijo!

miklavzSV. MIKLAVŽ bo obiskal naše otroke (do vključno 3. razreda!) v petek, 5. decembra ob 17h v župnijski dvorani. Če želite, da bi vaš otrok prejel darilo, ga prijavite s prijavnico, ki jo dobite v župnijski pisarni ali na spletni strani. Prijave za darila bomo zbirali do 30. novembra!