5. NAVADNA NEDELJA, 8. februar 2015

5. NAVADNA NEDELJA, 8. februar

  • 19.45 – na večer kulturnega praznika bo v dvorani predavanje zgodovinarja dr. Jožeta Škofljanca, ki nam bo predstavil »frančiškane kot sooblikovalce slovenske kulture«; v glasbenem uvodu bosta nastopili sopranistka Pia Brodnik in pianistka Vlasta Doležal Rus.

TOREK, 10. februar

  • 19.45 – verouk za odrasle

SREDA, 11. februar – Lurška Mati Božja

  • Papeževa poslanica bolnikom letos nosi naslov: »Slepemu sem bil oko in hromemu noga« (Job 29,15). V njej se papež Frančišek obrača na vse, ki nosijo breme bolezni in so na različne načine pridruženi trpečemu Kristusu. Prav tako tudi na tiste, ki delajo na zdravstvenem področju. »Ti ljudje s svojim življenjem, zakoreninjenim v pristni veri, pričujejo, da so ‘oko slepemu in hromemu noga’«. V nadaljevanju pravi, »da je čas, ki ga preživimo ob bolniku, svet, je hvalnica Bogu. Le z molitvijo k Svetemu Duhu moremo razumeti, kakšna je vrednota spremljanja, podarjenega bratom in sestram, ki se zaradi naše bližine in naklonjenosti čutijo potolaženi in bolj ljubljeni«.
  • 19.30 – po sv. maši bo po cerkvi procesija s svečkami (pri kiosku), med katero bomo peli Marijine litanije in kitice lurške himne

ČETRTEK, 12. februar

  • 10.00 – občni zbor Župnijske Karitas; po našem pravilniku je potrebno potrditi obračun in poročilo za preteklo leto, zato vabljeni vsi sodelavci: redni, občasni ter nekdanji, posebej dobrodošli dobrotniki naše Karitas in vsi, ki spremljate naše delo. Pričakujemo pripombe in predloge za delo v bodoče. Z veseljem vas pričakujemo v prostorih ŽK na Černetovi 17!

SOBOTA, 14. februar

  • 9.30 – cerkev in učilnice čistijo starši 4. razreda; otroci se bodo med tem pripravljali na nedeljsko mašo

6. NAVADNA NEDELJA, 15.2.

  • 10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 4. razreda in njihovi starši
  • 11.00 – po maši bomo za cerkvijo sežgali blagoslovljeno zelenje za pepeljenje na začetku postnega časa, zato prinesite lanske OLJČNE VEJE in BUTARICE pred zakristijo!
  • 19.00 – birmanska maša, pri kateri bo pel Mladinski zbor

PREDLOGI ZA IZBOR ČLANOV ŽPS za mandat 2015/20

Dragi župljani!
V nedeljo, 8. marca bodo v naši župniji potekale volitve novega Župnijskega pastoralnega sveta, zato vas vabim, da mi predlagate kandidate, ki se vam zdijo primerni za poslanstvo župnikovih svetovalcev, da jih bom lahko spoznal in preveril, ali so pripravljeni sprejeti to službo.
Objektivni pogoji zanje pa so: dopolnjenih 16 let, prejeti zakramenti uvajanja (krst, obhajilo, birma), trdna vera, nravno življenje in razsodnost ter dejavno sodelovanje v župnijskem občestvu.

* * * * *
V mašni knjigi imamo še nekaj prostih namenov za februar!