Oznanila – avgust 2015

VELIKI ŠMAREN

»Marija je ravno zato, ker je z Bogom in v Bogu, zelo blizu tudi vsakemu izmed nas. V času svojega zemeljskega življenja se je lahko približala le malemu številu ljudi. Ker pa je v Bogu, ki biva znotraj vsakega izmed nas, je tudi Marija navzoča v tej božji bližini ljudem. Ona pozna naša srca, lahko sliši naše molitve; vedno nas posluša in je kot mati Božjega Sina deležna Sinovih moči in Njegove dobrote…«
zaslužni papež Benedikt XVI.

O, Marija, z dušo in telesom
v nebesa vzeta,
prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

  • V NEDELJO, 2. avgusta bomo obhajali praznik Device Marije Angelske v Porciunkuli. Privoščite si srečajte z Gospodom v zakramentih sprave in evharistije ter prejmite porcijunkulski odpustek, ki nam ga je sv. Frančišek Asiški izprosil za ta praznik!
  • KOMARJEVO NEDELJO bomo praznovali V NEDELJO, 23. avgusta – povabljeni v Staro cerkev na žegnanjsko mašo ob 11h in na kulturni program s petimi litanijami ob 17h!

Personalne spremembe: po odločitvi vodstva Slovenske frančiskanske province nas zapušča p. Silvin Krajnc, ki odhaja v Nazarje, kjer bo prevzel skrb za župnijo – za njegovo dvoletno zavzeto delo na katehetskem, liturgičnem in vrtnarskem področju se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo obilo Božjega blagoslova! Obenem izrekamo dobrodošlico p. Bogdanu Rusu, ki iz Maribora prihaja v Šiško za duhovnega pomočnika.

SVETE MAŠE
Nedelja: 7.00, 8.30, 10.00 in 19.00

11.00 – sv. Jernej

Delavnik: 7.00 in 19.00

Vsak dan: 18.30 do 19.00 v cerkvi molitev rožnega venca in litanij.

KRŠČEVANJE
Vpis med tednom.
Priprava: sobota ob 20h
Krst: nedelja ob 12h

ŽUPNIJSKA KARITAS
Sreda: med 10.00 in 12.00.

ŽUPNIJSKA PISARNA
V času počitnic je pisarna zaprta!
Oglasite se po jutranji oz. večerni sv. maši.

tel.: 01-583-72-70