Svečnica, 2. februar 2014 – JEZUSOVO DAROVANJE

NEDELJA, 2. februar – Svečnica

Tako kot je starček Simeon v templju spregovoril o »luči v razsvetljenje poganov«, je sveča v cerkvi na ta dan prispodoba Mesije, ki razsvetljuje človeštvo. Sveča ima velik simbolni pomen; ponazarja prazničnost in razsvetljenje teme duha ter kristjana opominja, da mora biti otrok luči. Goreča sveča je podoba človeškega življenja. Ljudje velikokrat rečemo o nesebičnem človeku, da »izgoreva za druge«, ali da »se použiva za druge«; o bolnih in ostarelih govorijo, da »dogorevajo« in kadar kdo umre rečejo: ugasnil je, kakor sveča, kadar ji zmanjka voska. Sveča je podoba darovanja, podoba ljubezni in žive vere, podoba Boga, je svetloba in ni teme v njem. Ko prižgemo sveče na grobovih, jih kristjani prižigamo z vero, da luč njihovega življenja ni ugasnila, temveč da se je plamen v ozračju božje ljubezni šele prav razgorel in ne bo nehal goreti nikoli več. V vsakem domu bi morali imeti blagoslovljene sveče. Prižgemo jih lahko med molitvijo, da tako pokažemo, da je takrat na poseben način med nami navzoč Jezus. Blagoslovljene sveče prižgemo, ko nekdo v družini praznuje bodisi god, rojstni dan, obletnico prvega obhajila, birme, poroke ali ob obletnici smrti svojih domačih. 

  • 20.00 – sestanek župnijskih glasbenikov

PONEDELJEK, 3. februar – sv. Blaž

  • Po sveti maši boste lahko prejeli blagoslov sv. Blaža, ki naj vas »varuje bolezni v grlu in vsakega drugega zla«!

TOREK, 4. februar

  • 20.00 – seja ŽPS

SREDA, 5. februar

  • 18.00 – biblična skupina

ČETRTEK, 6. februar – prvi

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 7. februar – prvi

  • Dopoldne bomo duhovniki obiskovali bolnike po domovih in jim delili zakramente ozdravljanja – PISARNA ob 11h zato ODPADE!
  • 17.00 – odhod veroučencev 4., 5. in 6. razreda na duhovni vikend na Brezje – POHITITE S PRIJAVAMI!
  • 18.00 – pred Najsvetejšim bomo častili Jezusovo usmiljeno in Marijino brezmadežno srce

5. NAVADNA NEDELJA, 9.2.

  • 10.00 – pri maši sodelujejo prvoobhajanci in njihovi starši

Ob kulturnem dnevu vas v nedeljo, 9.2.2014 ob 20. uri vabimo na umetniško-pričevanjski večer z gostjo, dramsko igralko Milado Kalezić, ki nam bo iz svoje izkušnje spregovorila na temo Umetnik in vera – pridite in povabite še koga, ki morda išče odgovore na svoja življenjska vprašanja… (župnijska dvorana)