Skoči na vsebino

1. postna nedelja, 26. februar 2023

  • 10.00 – družinsko mašo sooblikujejo družine bodočih birmancev
  • 11.00 – Pri sv. Jerneju maša za mir v Ukrajini, ki jo bo daroval grkokatoliški škof vladika Milan Stipić. Pridružil se mu bo ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Že nekaj časa je je pri sv. Jernejo vsako nedeljo ob 11. uri maša za ukrajinske in druge vernike vzhodnega obreda. Cerkev je seveda odprta za vse. Maša je v starocerkvenoslovanščini. Veliko mašnih delov se poje.
  • 18.30 – Križev pot – od postaje do postaje razmišljamo o Jezusovi in naši poti življenja.

ČETRTEK – 2. marec

  • 18.00 – Na prvi četrtek v mesecu se zberemo k molitvi za nove duhovne poklice in za zvestobo že poklicanih. Pridružite se nam!

PETEK – 3. marec

  • 18.30 – Križev pot – Razmišljanja bodo posredovale družine letošnjih prvoobhajancev.
Nesi svoj križ

SOBOTA – 4. marec

  • 9.00 – ČIŠČENJE CERKVE – Že od božiča cerkev ni bila temeljito očiščena, zato pridite na pomoč staršem otrok 6. razreda. Zelo vam bomo hvaležni.

DRUGA POSTNA NEDELJA – 5. marec

  • 10.00 – družinsko mašo sooblikujejo otroci 1. in 2. razreda in njihovi starši

ZAHVALA

V imenu župnije in obdarovanih družin v stiski se srčno zahvaljujemo vsem animatorjem, ki so pripravili in krasno izpeljali adventni dobrodelni sejem! S svojim trudom in prizadevanjem so udejanjili Jezusovo naročilo, ki pravi:

»Tako naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih…”(Mt 5, 16). Iz denarja, ki je bil zbran, so bile doslej obdarovane že tri družine v stiski, del zbranih sredstev pa je bil poslan tudi za družine žrtev katastrofalnega potresa v Turčiji in Siriji.

Hvala, Bog vidi vaša dobra dela!

Na začetku postnega časa so nam vaša dejanja v spodbudo, da naredimo še kaj dobrega.

Pozorni bomo do ljudi v naši okolici in skušali odkriti njihove potrebe in odgovoriti nanje na zelo konkretne načine. Samo besede niso dovolj.


SPREJEMAMO MAŠNE DAROVE ZA MAREC IN APRIL.

Mašni nameni v tem tednu