Skoči na vsebino

10. navadna nedelja, 10. junij 2018

PONEDELJEK, 11. junij – sv. Barnaba, apostol

  • 10.00 – sestanek Župnijske karitas

SREDA, 13. junij – sv. Anton Padovanski

SOBOTA, 16. junij

  • 10.00 – priprave za animatorje so obvezne za vse, ki želijo sodelovati na poletnem oratoriju!
  • 20.00 – koncert Komornega zbora KGB Ljubljana pod vodstvom Ambroža Čopija
  1. NAVADNA NEDELJA, 17.6.
  • 10.00 – praznovanje zakonskih jubilejev, kjer bodo zakonci obnovili  poročne obljube prijavite se v pisarni ali na: info@zupnija-siska.si do 15. junija!
  • 11.00 – glasbeni muzikal: skupina mladih pevcev pod vodstvom Lee Barthe Pesek bo na čast zakoncem izvedla venček ljubezenskih pesmi – povabljeni v dvorano!
POLETNE NEDELJSKE MAŠE

Zaradi manjše udeležbe vernikov in odsotnosti mašnikov v času od 1. julija do 31. avgusta 2018 maša ob 10h ODPADE!

Obvestite se med seboj, hvala za razumevanje.

 UKINITEV VERSKEGA TISKA

Zaradi neskladja z davčno zakonodajo in izgube pri ponudbi verskega tiska v cerkvi, bomo 1. septembra 2018 vse plačljive tedenske in mesečne revije (Družina, Ognjišče…) umaknili iz police ob izhodu. Priporočamo vam, da se pravočasno naročite na preje-manje le teh po pošti!

N A P O V E D N I K

* 1. – 7. julij 2018: nagradno letovanje v Strunjanu – prijave zbiramo do petka, 22. junija!

* 27. – 31. avgust 2018: oratorij za otroke. PRIJAVNICE za Strunjan in oratorij dobite v pisarni ali na: www.zupnija-siska.si

*  *  *  *  *

Nagovor g. Jožeta Bartolja ob blagoslovu lipe pri Stari cerkvi sv. Jerneja 27. maja 2018

»Nekoč je tukaj stalo mogočno drevo. Lipa. Visoka in markantna. Posajena v spomin in opomin. Ni bila sicer tako velika in stara kot Najevska lipa, ki naj bi imela več kot 780 let,  a vendar nas je opominjala, da gre za pomemben simbol slovenstva. Ko so jo posekali, so se mnogi vprašali ali je bilo to res potrebno? Bila je zadnji zeleni otoček v betonskem morju okoli Celovške ceste. A drevo je bilo bolno, sušilo se je, napadle so ga vseh vrst bolezni.

Kot nas Slovence. Koga sploh še zanima naša zgodovina, naše korenine? Le iz močnih korenin lahko zraste mogočno drevo. Mi pa na korenine vse preradi pozabljamo! In če nas naša zgodovina ne zanima, kako bi se nas lahko dotaknila usoda enega drevesa?« (se nadaljuje)