Skoči na vsebino

11. NAVADNA NEDELJA, 17. junij 2018

PONEDELJEK, 18. junij

  • 11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za poletna meseca julij in avgust!

PERSONALNE SPREMEMBE

Po sklepu provincialnega vodstva naš kaplan p. Bogdan odhaja v Kamnik, kjer bo kot samostanski predstojnik skrbel za starejše in bolne brate. V Šiški tako ostajamo le še trije patri, ki se mu zahvaljujemo za služenje v naši župniji in mu želimo obilo blagoslova!

»Ob odhodu na novo službeno mesto v Kamnik bi se vam, dragi župljani, rad zahvalil za vaše lepo sodelovanje ter za vso duhovno in človeško podporo, ki sem je bil deležen med Vami. Kamnik ni daleč, zato sem prepričan, da se bomo še večkrat videli tam ali pa v moji ljubljeni Šiški.« p. Bogdan Knavs

Nagovor g. Jožeta Bartolja ob blagoslovu lipe pri Stari cerkvi sv. Jerneja 27. maja 2018

»Naša domovina ni velika. Kljub temu je velika po lepotah in ljudeh, ki tu živijo. Stoletja smo prebili tukaj, a šele zadnjih petindvajset let na svojem. Vedno nam je gospodoval drugi. Navadili smo se, da je treba oblastnika vedno »prinesti okoli«, zato je naša ljubezen do domovine nekoliko groba in naš »narodni« junak tihotapec Martin Krpan… A vendar ne bom izgubil upanja, da se naša ljubezen do tega koščka sveta vendarle nekoč razplamti, kajti sredi glavnega mesta nam na podstavku ne stoji kip velikega vojskovodje ampak pesnika. In to ne kateregakoli, pač pa tistega, ki je zapisal, da naj žive vsi narodi in da si želi učakati dan, ko bo na svetu zavladalo bratstvo, iz bo njega pregnan prepir. Kateri narod pod tem soncem je še bil tako odprt do drugih, da jim je privoščil vse kot sebi?« (se nadaljuje)

12. navadna nedelja, ROJSTVO JANEZA KRSTNIKA, 24. 6. 2018

NEOZNANJENE MAŠE – poleg namenov, ki jih opravimo na točno določen dan in kraj, duhovniki mašujemo tudi po namenih, za katere darovalec ne zahteva točnega datuma in kraja; za te neoznanjene maše se vam zelo priporočamo v poletnem času, da bomo lahko tudi v odsotnosti maševali po vašem namenu…

POLETNE NEDELJSKE MAŠE

Zaradi manjše udeležbe vernikov in odsotnosti mašnikov v času dopustov od 1. julija do 31. avgusta 2018 SVETE MAŠE ob 10h NE BO! Obvestite se, prosim, med seboj, da ne bo nepotrebnih razočaranj in nesporazumov.

UKINITEV VERSKEGA TISKA

Zaradi neskladja z davčno zakonodajo in izgube pri ponudbi verskega tiska, bomo 1. septembra 2018 vse plačljive tedenske in mesečne revije (Družina, Ognjišče…) umaknili iz cerkve. Priporočamo vam, da se  naročite na poštno prejemanje!

N A P O V E D N I K

  • 1. – 7. julij 2018: nagradno letovanje v Strunjanu – prijave zbiramo do petka, 22. junija!
  • 27. – 31. avgust 2018: oratorij za otroke. PRIJAVNICE dobite v pisarni ali na www.zupnija-siska.si, rok za oddajo: 12. avgust!