Skoči na vsebino

11. NAVADNA NEDELJA, 18. junij 2017

PONEDELJEK, 19. junij

PISARNA MED POČITNICAMI
V žup. pisarni se začenja POČITNIŠKO DEŽURSTVO – na razpolago vam bomo le po vsaki jutranji in večerni sv. maši!

PETEK, 23. junij – Srce Jezusovo, praznik

  • 20.00 – sestanek za starše otrok, ki so prijavljeni za letovanje v Strunjanu

*  *  *  *  *

»Moja duša poveličuje Gospoda,

kajti velike reči mi je storil Mogočni.«

VEČNE ZAOBLJUBE

s. Katje Balažic, HMP

6. avgusta ob 10h v naši cerkvi

Redovno življenje je znamenje življenja v nebesih. Zaobljube ponazarjajo nerazvezno združenje Kristusa z nevesto Cerkvijo. Z večnimi zaobljubami čistosti, uboštva in pokorščine se hči Marije Pomočnice za vedno posveti Bogu za odrešenje mladih. Podobno kot je Cerkev prostor, posvečen Bogu, tako je tudi posvečena oseba na poseben način darovana Njemu. Izpoved zaobljub temelji na krstu in je odgovor na klic Svetega Duha, da bi pobližje hodila za Kristusom in tako tesneje sodelovala pri Njegovem odrešenjskem poslanstvu po načrtu ustanoviteljev sv. Janeza Boska in sv. Marije Dominike Mazzarello.

SOBOTA, 24. junij – Rojstvo Janeza Krstnika, praznik

12. NAVADNA NEDELJA, 25.6.

  • 10.00 – praznovanje ZAKONSKIH JUBILEJEV: vabimo pare, ki obhajate 10, 15, 20, 25, … 50-letnico sv. zakona, da v pisarni ali na info@zupnija-siska.si sporočite ime, priimek, datum in kraj poroke.

N A P O V E D N I K

  • 25. junij – 1. julij: letovanje za ministrante, pevce in animatorje
  • 16. julij ob 10h: DIAMANTNA MAŠA (65 let) p. Valerijana Jenka
  • 30. julij – 4. avgust: Mladinski festival v Medjugorju (p. Bogdan
  • 21. – 25. avgust: O R A T O R I J – prijavnice dobite v pisarni ali na spletni strani župnije, prijaviti se je treba najkasneje do 6. avgusta!

NEOZNANJENE MAŠE – poleg mašnih namenov, ki jih opravimo na točno določen dan in kraj, duhovniki mašujemo tudi po namenih, za katere darovalec ne zahteva točnega datuma in kraja; za te neoznanjene maše se vam zelo priporočamo v poletnem času, da bomo lahko tudi v odsotnosti maševali po vašem namenu…

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA v Tivoliju prikazuje Ljubljano, mesto s Plečnikovim podpisom – ovekovečena je tudi zunanjost in notranjost naše cerkve!