Skoči na vsebino

12. navadna nedelja, 22. junij 2014

TOREK, 24. junijRojstvo Janeza Krstnika, slovesni praznik

  • Po večerni maši bomo na samostanskem vrtu v počastitev svetnika in na predvečer dneva državnosti (glej spodaj) zakurili kres…

SREDA, 25. junij Dan državnosti

  • 25.6. 1991 je slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, zvečer istega dne pa je na Trgu republike v Ljubljani sledila slovesna razglasitev samostojnosti – ne pozabite izobesiti slovenske zastave!

PETEK, 27. junijSrce Jezusovo, praznik

  • 18.00 – molitvena ura v čast presvetemu srcu Jezusovemu in brezmadežnemu srcu Marijinemu bo hkrati prošnja za našo domovino: za večjo vključenost in razsodnost državljanov ter modrost in poštenost novoizvoljenih voditeljev!

SOBOTA, 28. junij – Srce Marijino, god

  • 7.30 – romanje zakonske skupine sv. Eme k Mariji s plaščem na Ptujsko goro…

NEDELJA, 29. junij – sv. Peter in Pavel, apostola, slovesni praznik

IN MEMORIAM + p. Lojze Kos (1937-2014)

V času živahne pokoncilske prenove je šišensko občestvo od aprila 1968 duhovno sooblikoval tudi kaplan p. Lojze Kos. Tedaj komaj 30-letni p. Lojze je bil med nami vnet in priljubljen veroučitelj, blag spovednik in zavzet duhovni spremljevalec pevskemu zboru in ministrantom, večkrat pa je vodil župljane pri tedaj še sveži oblike pastorale – župnijskih romanjih. Zaradi njegove prijaznosti in odprtosti do ljudi, občutljivosti do njihovih problemov, so se ob njem radi zbirali pevci in pevke, posebej pa mladi. Zanje je imel poseben pastoralni dar. Zavzete pripravestaršev in otrok na prvo sveto obhajilo ter prvoobhajilna slavja, ki jih je tista leta v maju pripravljal in vodil p. Lojze, so bila nekaj posebnega, saj so jih s pesmijo sooblikovali tudi otroški glasovi kar 150 prvoobhajancev. Od 1971 je p. Lojze svoje redovno in duhovniško življenje nadaljeval na Goriškem ter ga tam tudi sklenil 3. marca letos, nekaj mesecev pred zlatomašnim jubilejem… Naj mu za ta kratka, a bogata šišenska leta velja naša hvaležnost in molitveni spomin: »Gospod, daj mu večni pokoj in večna luč naj mu sveti, naj počiva v miru, amen!« (zapisal: Branko Šuštar)

N A P O V E D N I K

  • Sobota, 5. julij – žup. ROMANJE NA VIŠARJE: odhod ob 7h izpred naše cerkve. Z avtobusom se bomo peljali mimo Trbiža do Žabnic, od tam pa z žičnico do vrha (lahko pa tudi peš). Po pri-hodu na vrh si bomo ogledali romarsko cerkev s čudovitimi freskami Toneta Kralja, kjer se nam bo pridružil upokojeni ljublj. nadškof msgr. Alojz Uran, ki bo vodil sv. mašo (približno ob 11h). Popoldne bo namenjeno kosilu (v lastni režiji) in razgledovanju ali celo vzponu na okoliške vrhove. Domov se bomo vrnili do 20h. Romanje bo vodil kaplan p. Bogdan. Na voljo je še 33 prostih sedežev – povabite s seboj kašnega znanca od drugod in se čim prej prijavite v pisarni; cena: 35€.
  • Nedelja, 6. julij ob 10h – DIAMANTNA maša (65 let duhovništva) Šiškarja p. Mirka Silvestra – veseli bomo vaših domačih dobrot za pogostitev in nazdravljanje s slavljencem in njegovimi domačimi pred cerkvijo!