Skoči na vsebino

2. nedelja med letom, 16. januar 2022

PONEDELJEK, 17. januar

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca februar in marec 2022!

Verska statistika ali pregled pastoralnega leta

Prebivalcev naše župnije je okoli 16.000.

Razdelili smo 28.300 hostij (leto prej pa 20.500).

Lani smo izvolili tudi nove člane Župnijskega pastoralnega sveta, ki so se jim pridružili še zastopniki skupin in od župnika imenovani (16):

Frančiška Koren, Drago Arko, Mateja Klinar, Tomaž Potokar, Kozma Ahačič, Mirjam Sterle, Adam Modic, s. Francka Žižek, Cecilija Čermelj Merljak, Sonja Lomovšek, Boris Kurent, Tonka Černilogar, Vlasta Doležal Rus, Sebastian Kocmur, Vida Škerjanc in Marija Vukman.
V gospodarski svet pa so bili imenovani: Boris Kurent, Stanko Cankar, Sašo Žagar (ključarji) ter Urban Švegl, Nina Popek in Andrej Breznik.

3. NAVADNA, 23. januar – NEDELJA BOŽJE BESEDE

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda in njihovi starši

19.00 – poje MPZ

PASTIRSKO PISMO OB ZAČETKU LETA GOSPODOVEGA 2022

nadškof Stanislav Zore

»…Jutri še ne bomo zgladili vseh razlik, a če bomo začeli moliti drug za drugega z vso preprostostjo srca – ki Bogu ne bo pripovedovalo, kaj naj stori s tem ali onim človekom, ampak ga bo preprosto položilo pred Boga – bomo v Njem, ki je Oče nas vseh, tudi mi začeli postajati bratje in sestre med seboj. Prosim vas torej, da vsak vsak dan zmoli en Očenaš prav s tem namenom! Če nam bo to uspelo, potem se za druge korake sinodalne poti ne bojim.

Dragi bratje in sestre, naj vam ob začetku tega leta zaželim veliko Božjega blagoslova. Bog naj blagoslavlja vaša odprta srca, ki bodo pozorna na druge ljudi; Bog naj blagoslovi vaša ušesa, da bodo poslušala tisto govorico, ki brez besed prihaja iz oči in obrazov; Bog naj vas blagoslovi, da boste tudi vi neprestano blagoslavljali vse okoli sebe!«
nadškof Stanislav

Mašni nameni v tem tednu