Skoči na vsebino

2. nedelja med letom, 19. januar 2020 – EKUMENSKA NEDELJA

2. NAVADNA NEDEJA, 19. januar – EKUMENSKA NEDELJA

»Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo«
(Apd 28,2)

Te besede so bile izbrane za letošnjo vodilno misel. Gostoljubnost je nujno potrebna krepost, ko gre za iskanje krščanske edinosti. Je izraz dialoga ljubezni med krščanskimi Cerkvami. Kliče nas k medsebojni naklonjenosti in velikodušnosti zlasti do ljudi, ki ne delijo z nami istega jezika, kulture ali vere…

PONEDELJEK, 20. januar

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca februar in marec!

SREDA, 22. januar

  • 17.30 – v okviru ekumenske osmine bo potekalo srečanje Apostolstva Cirila in Metoda za člane in širše – vabljeni v Frančiškovo dvorano!

SOBOTA, 25. januar

  • 9.30 – za čiščenje cerkve so na vrsti starši 4. razreda skupaj z otroki

3. NAVADNA NEDELJA, 26. januar – NEDELJA SVETEGA PISMA

BRANJE BOŽJE BESEDE – to nedeljo bodo bogoslužni bralci 15 minut pred vsako sv. mašo brali odlomke iz Matejevega evangelija, zato vas vabimo, da pridete v cerkev prej kot običajno in tako izkažete spoštovanje Svetemu pismu, preko katerega nas nagovarja Bog sam!

  • 10.00 – sveto mašo pripra-vljajo veroučenci 5. razreda in njihovi starši
  • 20.00 – katehetski sestanek

*  *  *  *  *

king-james-bibleSVETOPISEMSKI MARATON bo potekal od 26. januarja do 1. februarja v kapeli Antonovega doma na Viču pod geslom: »Živite kot otroci luči!« Naša župnija ima rezerviran termin za branje v petek, 31. januarja od 14h do 16h – povabljeni vsi, ki bi radi sodelovali z branjem ali poslušanjem Božje besede! Več informacij dobite na plakatu ob izhodu, zgibanki na mizici za verski tisk ali na spletni strani www.svetopisemskimaraton.si.

 

DAN ODPRTIH VRAT

Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu vabi učence 8. in 9. razredov skupaj s starši na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 25. januarja 2020 med 9. in 13. uro. Z obiskom pouka in udeležbo na predstavitvenih dejavnostih boste lahko začutili utrip gimnazije in celotnega Zavoda sv. Stanislava, pod okriljem katerega deluje ŠKG!