Skoči na vsebino

2. velikonočna nedelja, 11. april 2021- NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA

10.00 – prenos nedeljske maše lahko spremljate preko Radia Ognjišče ali Radia Slovenija (3. program)

Sveto obhajilo bomo delili ob 8h, 9.30, 10.30 in ob 19h (pred cerkvijo).

»Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja... Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki.

Povej ranjenim ljudem,
da se morajo zateči k mojemu usmiljenemu Srcu in dal jim bom svoj mir.
Preden pridem kot pravičen sodnik,
pridem kot kralj usmiljenja.«
(Jezus sv. Favstini Kowalski)

PONEDELJEK, 12. april

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca maj in junij!

Cerkev ostaja odprta ves dan za osebno molitev: od 6.45 do 19.45 – dobrodošli!


OBNOVA DRENAŽE ob Stari cerkvi: do sedaj smo zbrali že 4.250€, skupni stroški obnove pa so bili 5.694€ – Bog povrni dosedanjim darovalcem!


PRENOVLJEN SISTEM VIDEO-NADZORA

Ker so nam strele uničile dosedanje kamere, smo v cerkvi, pri vhodu v pisarno, na parkirišču in igrišču namestili nove. Večji del računa (1.500€) je poravnal dobrotnik, ki ne želi biti imenovan – hvala za velikodušni dar!


Razmišljanje znanstvenika in duhovnika v prid cepljenju proti koronavirusu

dr. Janez Jurij Arnež (foto: Novi Glas)

»Že nekaj mesecev v molitvi za zdravje v času epidemije molimo: “Daj raziskovalcem, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.” Bog je torej uslišal in uslišuje to našo prošnjo. Mnoge skupine raziskovalcev po vsem svetu so v preteklem letu delale dolge ure dan za dnem in prišle do rezultatov, ki so sedaj na voljo kot zdravila in cepiva proti koronavirusu… Zato, ko se nam ponudi priložnost za cepljenje, močno spodbujam, da jo sprejmemo. Naredimo to zase, za naše družine, za naše skupnosti,  za domovino, za človeštvo…

Navodilo Kongregacije za nauk vere podčrta, da “z etičnega vidika moralnost cepljenja ni odvisna samo od dolžnosti varovanja lastnega zdravja, ampak tudi od prizadevanja za skupno dobro.” Bodimo torej Bogu hvaležni za dar cepiva in za številne raziskovalce, katerih dolgoletna prizadevanja so pripeljala do teh rezultatov.«

dr. Janez Jurij Arnež, doktor molekularne biokemije, Yale University, ZDA


Mašni nameni v tem tednu