Skoči na vsebino

2. velikonočna nedelja, 24. april 2022 – Bela nedelja, nedelja Božjega usmiljenja

PONEDELJEK, 25. april

20.00 – katehetski sestanek

TOREK, 26. april

20.15 – zakonci sv. Eme

3. VELIKONOČNA NEDELJA, 1. maj – sv. Jožef, delavec

Ponedeljek, 2. maj 2022

ŠMARNIČNA POBOŽNOST

za otroke in odrasle se bo začela v ponedeljek, 2. maja ob 19h – za otroke jo bodo vodili kateheti in animatorji v dvorani (do 19.30), za odrasle pa jih bodo brali na začetku maše v cerkvi člani ŽPS in drugi, ki jih bomo povabili k pripravi razmišljanj o različnih upodobitvah Matere Božje po naših romarskih cerkvah.

Šmarnice za otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih. S pomočjo šmarničnih nalog bomo letošnje spodbude vsak dan izročali naši nebeški Materi. K pogovoru o misijonih pa bo otroke spodbujala tudi družabna igra, ki jo bodo skozi mesec sestavili z zbiranjem dnevnih kartončkov.

Šmarnice za odrasle nas vabijo na romanje v različna Marijina romarska svetišča. Nekatera so povezane s posebnimi dogodki ali zgodovino kraja, druge z ljubeznijo in hvaležnostjo molivcev, ki so z ustvarjanjem čudovitih Marijinih podob in pesmi izrazili svojo vdanost nebeški Kraljici. Naj bodo spodbuda tudi za sodobne vernike in iskalce!


ISKRENA ZAHVALA vsem, ki ste  sodelovali v predprazničnem urejanju cerkve: staršem veroučencev za čiščenje tal in klopi, moški ekipi za zamenjavo sijalk in čiščenje luči na velikem lestencu; sestram frančiškankam za sveže oltarne prte in mašno perilo; krasilkama za okrasitev ječe, božjega groba in oltarjev; ministrantom, otroškemu, mladinskemu in župnijskemu zboru z orkestrom ter zborovodjem in organistom za slovesno praznično bogoslužje; ter vsem, ki ste nam voščili in nas podpirate z molitvijo in darovi!


NABIRKI za Ukrajino in Sveto deželo

Na Veliki četrtek smo zbrali 940€, ki jih bomo po sklepu Slovenske škofovske konference vse župnije nakazale za pomoč Ukrajini. Nabirka Velikega petka pa je že tradicionalno namenjena potrebam kristjanov v Sveti deželi, zbrali smo 460€.


Mašni nameni v tem tednu