Skoči na vsebino

2. velikonočna nedelja, 28. april 2019 – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA

»Božje usmiljenje spreminja naša srca in nas usposablja,
da tudi mi postajamo usmiljeni…«

(papež Frančišek)

PONEDELJEK, 29. april

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca maj in junij!

SREDA, 1. maj – sv. Jožef Delavec

Pri jutranji maši bomo brali šmarnično zgodbo o Božjem služabniku Ignaciju Knobleharju Misijonar ob Nilu izpod peresa Berte Golob.

Pri večernih šmarnicah pa bodo odrasli razmišljali o pomembnih življenjskih vrednotah po predlogi Gregorja Čušina Moj mali besednjak od Ž do A… vabljeni, da se vpišete na seznam v zakristiji!

19.00 – Vlasta D. Rus: »Ž kot življenje«

ČETRTEK,  2. maj – prvi v mesecu

18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice.

PETEK, 3. maj – prvi v mesecu

Delitev zakramentov ozdravljanja bolnikom in ostarelim po domovih.

3. VELIKONOČNA NEDELJA, 5. maj

NABIRKA bo namenjena pokritju stroškov novih stranskih cerkvenih vrat. Prejšnji mesec ste prispevali 1.260€, zbrati moramo še 6.780€ – se priporočamo!

PLEČNIKOVE SAKRALNE POSODE IN SVETILKA

Na prošnjo Plečnikovega muzeja in Narodne galerije smo posodili 2 ciborija, kelih in monštranco za razstavo v Vatikanskih muzejih in barvno svetilko (»podmornica«) za razstavo v Pragi – bodimo ponosni na svojo kulturno dediščino!

ŠMARNICE ZA OTROKE se bodo začele šele v ponedeljek, 6. maja in potem vsak večer med tednom ob 19h v dvorani. Še prej pa bodo ob 16.30 na vrtu potekale delavnice za otroke (»Dišeči vrtiček« in druge).

*  *  *  *  *

ISKRENA ZAHVALA vsem, ki ste pripomogli k lepemu velikonočnemu praznovanju: s. Angelini za sveže oltarne prte in mašno perilo; ge. Heleni Crček za butarice; s. Marinki in njenim pomočnicam za okrasitev ječe, božjega groba in glavnega oltarja; ministrantom in obre-dničarjem za skrbno načrtovanje bogoslužja; zborovodjem, organistom ter pevcem otroškega in župnijskega zbora; bralcem in nosilcem neba in bander; ter vsem, ki ste nam ustno ali pisno voščili in nas podpirali z molitvijo!