Skoči na vsebino

2. VELIKONOČNA NEDELJA – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA, 23. april

»Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja… Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki. Hočem, da praznik mojega usmiljenja slovesno obhajate prvo nedeljo po veliki noči. Povej ranjenim ljudem, da se morajo zateči k mojemu usmiljenemu Srcu in dal jim bom svoj mir.
Preden pridem kot pravičen sodnik, pridem kot kralj usmiljenja. Kdor zavrne moje usmiljenje, se sam obsodi.« (Jezus sv. Favstini Kowalski)

  • 11.45 – v Stari cerkvi bo po sveti maši JERNEJEV POZDRAV POMLADI, tradicionalna kulturna prireditev, ki jo pripravlja Turistično društvo Spodnja Šiška, lepo vabljeni!
  • 17.00 – na dvorišču ljubljanskega gradu bo slovesna sveta maša ob prazniku glavnega zavetnika ljubljanskega mesta sv. Jurija. Nagovor med sv. mašo bo imel jezuit p. Jože Kokalj, pel bo župnijski pevski zbor sv. Jakoba.

 

PONEDELJEK, 24. april

  •  V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca maj in junij!

SREDA, 26. april

  • VEROUK za osnovnošolce ODPADE!
  • 20.15 – zakonci sv. Eme

3. VELIKONOČNA NEDELJA, 30. april

  • 20.00 – KONCERT-gostovanje treh pevskih zborov iz Poljske in vokalne skupine Zapet iz Žalca, ki bodo izvajali raznolik program sakralnih skladb – povabite še koga!

*  *  *  *  *

ISKRENA ZAHVALA vsem, ki ste pripomogli k velikonočnemu praznovanju: ge. Heleni za izdelovanje butaric, s. Angelini za sveže oltarne prte, s. Marinki in ge. Mirki za okrasitev ječe, božjega groba in prezbiterija; ministrantom za skrbno pripravo bogoslužja; zborovodjem, instrumentalistom, organistom, pevcem otroškega, mladinskega in župnijskega zbora, ter pevcem pasijona za ubrano petje, nosilcem neba in bander; in na koncu še očkoma Bojanu in Sašu za otroške igre s pirhi – Bog povrni!

ROMANJE V ASSISI ZA DRUŽINE od 13. do 16. julija 2017.  Cena polpenziona za odrasle  117€ po osebi, za otroke pa 84€, prevoz v lastni režiji. Za otroke bodo del dneva skrbeli animatorji. Romanje bo vodil p. Marjan Čuden. Prijavnice dobite v pisarni ali tukaj. Prijaviti se je treba do 23. aprila!