Skoči na vsebino

20. navadna nedelja, 20. avgust 2017

PONEDELJEK, 21. avgust

  • 9.00 – začetek ORATORIJA, ki letos nosi naslov »RAČUNAM NATE!« 45 otrok (iz Šiške in od drugod) bo s pomočjo 12 animatorjev preko zgodbe svetega Frančiška Asiškega spoznavalo prave življenjske vrednote; ob igri, petju, ustvarjalnih delavnicah in molitvi bodo poučno, zabavno in duhovno preživeli predzadnji teden počitnic. V sredo pa bomo z avtobusom poromali k Mariji Pomagaj na Brezje in priporočili naše družine in vso župnijo Božji materi!

ČETRTEK, 24. avgustsv. Jernej, apostol, zavetnik stare cerkve v Spodnji Šiški (glej Komarjeva nedelja, 27. avgust)

  • 17.00 – pred cerkvijo pletenje vencev za Jernejevo nedeljo (TD Sp. Šiška)
  • 18.00 – voden ogled Plečnikove cerkve z vzponom na zvonik, od koder se ponuja razgled po vsej Šiški…

21. NAVADNA, 27. avgust – KOMARJEVA NEDELJA

Stara cerkev sv. Jerneja:

  • 11.00 – praznično mašo bo daroval srebrnomašnik p. dr. Miran Špelič, teološki profesor in gvardjan bežigrajskega samostana; pel bo Župnijski zbor. Po sveti maši bo okoli cerkve potekal Jernejev sejem ves dan do 17h.
  • 17.00 – KONCERT šišenskih glasbenikov (Pia Brodnik, Elena Dobravec, Vlasta D. Rus in Drago Arko); praznovanje patrocinija bomo zaključili s pétimi Marijinimi litanijami – vabljeni!

*  *  *  *  *

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2017/18 je objavljen na oglasnem steklu in na spletni strani župnije, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega na lističih ob izhodu iz cerkve.

VPIS v 1. razred (in v ostale razrede, če otrok prihaja od drugod) bo od 4. do 8. septembra med uradnimi urami v pisarni. S seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico. Z osnovnošolskim veroukom bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra!

 

OBNOVLJENE KLOPI V CERKVI

Kot ste gotovo opazili, so obrtniki v poletnem času zbrusili pod in klečalnike, jih zaščitili s posebnim oljem, gibljivo pritrdili klečalnike in z novim blagom tapecirali sedala – tudi na klopeh ob zunanjem obodu. Račun je za tako veliko površino (500 sedišč) sorazmerno velik: 18.000€. V zadnjih dveh letih smo s posebnimi nabirkami zbrali že 11.000€, manjka nam torej še 7.000€. Zato bomo vsako prvo nedeljo še naprej prosili za vaš velikodušni prispevek k urejenosti Božjega in našega skupnega svetišča!