Skoči na vsebino

21. NAVADNA, 25. avgust 2019 – JERNEJEVA ali KOMARJEVA NEDELJA

21. NAVADNA, 25. avgust – JERNEJEVA ali KOMARJEVA NEDELJA

  • 11.00 – Stara cerkev sv. Jerneja: praznično mašo bo daroval šentviški župnik g. Ivan Jagodic; pel bo Župnijski zbor.
    Po sv. maši bo ob cerkvi v sodelovanju s Turističnim društvom Šiška potekal Jernejev sejem z gostujočimi glasbeniki in folklorno skupino, vmes pa bo tudi voden ogled starodavne Jernejeve cerkvice.
  • 17.00 – POKLON VALENTINU VODNIKU ob 200 – letnici smrti: prisluhnili boste lahko koncertu šišenskih glasbenikov, ki ga bodo povezovale misli iz življenja in dela našega velikega šišenskega rojaka – frančiškana, duhovnika, pesnika in narodnega buditelja; praznovanje patrocinija bomo zaključili s pétimi litanijami Matere Božje – vabljeni!

PONEDELJEK, 26. avgust
V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca september in oktober!

  • 9.00 – začetek ORATORIJA, ki letos nosi naslov »IMAŠ MOČ!« 61 otrok (iz Šiške in od drugod) bo s pomočjo 19 animatorjev preko zgodbe slovenskega ljudskega junaka Petra Klepca spoznavalo prave življenjske vrednote; ob igri, petju, ustvarjalnih delavnicah in molitvi bodo poučno, zabavno in tudi pobožno preživeli zadnji teden počitnic.

22. NAVADNA NEDELJA, 1. september

NABIRKA bo namenjena pokritju stroškov novih stranskih cerkvenih vrat. V juliju in avgustu ste prispevali 1.595€, zbrati moramo še 4.225€ – se priporočamo!
  • 10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali udeleženci oratorija skupaj z animatorji

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2019/20 je objavljen na oglasnem steklu in na spletni strani župnije, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega na lističih ob izhodu iz cerkve. VPIS v 1. razred (in v ostale razrede, če otrok prihaja na novo oz. od drugod) bo od 2. do 6. septembra med uradnimi urami v pisarni. S seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico. Z osnovnošolskim veroukom bomo začeli v ponedeljek, 9. septembra!

* * * * *
OBNOVLJENE SANITARIJE
V pritličju župnišča (zraven pisarne) smo prejšnji mesec obnovili žensko in moško stranišče (dodaten pisoar) – stroške obnove je v celoti pokrila samostanska blagajna!