Skoči na vsebino

21. navadna nedelja, 21. avgust 2016

PONEDELJEK, 22. avgustostrzek

  • 9.00 – začetek ORATORIJA, ki letos nosi naslov »ZDAJ GRE ZARES!« 50 otrok (iz Šiške in od drugod) bo s pomočjo 15 animatorjev  preko Ostržkove zgodbe spoznavalo prave življenjske vrednote; ob igri, petju, delavnicah in molitvi bodo poučno in zabavno preživeli zadnji teden počitnic. V pripravi na 90-letnico naše cerkve bomo obiskali tudi Plečnikovo hišo-muzej!

SREDA, 24. avgust – sv. Jernej, apostol, zavetnik šišenske Stare cerkve (glej Komarjeva nedelja, 28. avgust)

ČETRTEK, 25. avgust

  • 17.00 – pred cerkvijo pletenje vencev za Jernejevo nedeljo (TD Sp. Šiška)
  • 18.00 – voden ogled Plečnikove cerkve

*  *  *  *  *

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2016/17 je že objavljen na oglasnem steklu in na tej povezavi, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega na lističih ob izhodu iz cerkve; VPIS v 1. razred bo v tednu od 5. do 9. septembra med uradnimi urami v pisarni (s seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico), z osnovnošolskim veroukom pa bomo začeli v ponedeljek, 12. septembra!

22. NAVADNA, 28. avgust – KOMARJEVA NEDELJA

  • 10.00 – družinska maša, pri kateri bodo sodelovali udeleženci oratorija z animatorji

Stara cerkev v Spodnji Šiški:

  • 11.00 – praznična maša, pri kateri bo pel Župnijski zbor in po njej Jernejev sejem
  • 17.00 – KONCERT šišenskih glasbenikov; praznovanje patrocinija bomo zaključili s pétimi Marijinimi litanijami – vabljeni!

 

PERSONALNE SPREMEMBE: po odločitvi vodstva Slovenske frančiškanske province nas je konec julija zapustil p. Bogdan Rus, ki bo odslej sprejemal in duhovno oskrboval romarje v Marijinem svetišču na Sveti gori pri Gorici – za njegovo zavzeto delo v župniji se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo obilo Božjega blagoslova. Obenem znova izrekamo dobrodošlico p. dr. Silvinu Krajncu, ki se iz Nazarij vrača v Šiško kot kaplan in predstojnik redovne skupnosti.

 

90 let Plečnikove cerkve v Šiški

V teku je izdelava fotografij z lestenci, posodjem in drugimi detajli, ki jih bomo obogatili s Plečnikovimi mislimi in izdali v kompletu spominskih razglednic…