Skoči na vsebino

21. navadna nedelja, 24. avgust 2014 – »KOMARJEVA«

NEDELJA, 24. avgust

Stara cerkev v Spodnji Šiški – PATROCINIJ

  • 11.00 – slovesna maša ob prazniku zavetnika sv. Jerneja, pri kateri bo prepeval župnijski pevski zbor; po njej pogostitev pred cerkvijo;
  • 17.00 – v umetniškem programu bodo nastopili dramski igralec Zoran A. More in šišenski glasbeniki; praznovanje patrocinija bomo zaključili s petimi litanijami Matere Božje – vabljeni!

PONEDELJEK, 25. avgust

  • 9.00 – začetek ORATORIJA, ki letos nosi naslov »Na tvojo besedo« – 60 otrok (iz Šiške in od drugod) bo s pomočjo 15 animatorjev spoznavalo zgodbo apostola Petra; ob igri, petju, delavnicah in molitvi bodo poučno in zabavno preživeli zadnji teden počitnic. Priporočimo jih v varstvo Božjih angelov!

PETEK, 29. avgust

  • 19.45 – tajništvo ŽPS

22. NAVADNA NEDELJA, 31. avgust

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo udeleženci ORATORIJA

* * * * *
OBNOVA BREZMADEŽNE
Na prošnjo Marijinih častilcev, ki bodo prevzeli tudi stroške obnove (4.500€) in želijo ostati neimenovani, smo sneli ogromno Marijino sliko na balkonu za glavnim oltarjem in jo prenesli v restavratorski atelje, ki je njeno stanje ocenil takole: »Delo, ki meri 380x250cm, je frančiškan, p. Blaž Farčnik naslikal l. 1933 v tehniki olje na platno. Opis stanja pred posegom: na sliki ni vidnih sledi predhodnih restavratorskih posegov. Barvno plast, ki je izrazito linearno razpokana in prhka predvsem vzdolž robov in na šivih nosilnega platna, pokriva sloj nesnag na potemnelem laku. Vidnih je tudi nekaj manjših fizičnih poškodb in odrgnin, kjer sta barvna plast in podlaga v preteklosti že odpadla. Močno onesnažena je tudi hrbtna stran ter podokvir in okvir, katerega pozlata je ohranjena le v sledeh.« Vesna Obid, restavratorka

POPRAVILO ZVONOV
Verjetno ste opazili, da zadnje mesece zvonimo samo z enim zvonom – zato, ker sta junija dva nenadno utihnila: pri enem je pregibni kembelj zablokiral, z drugega pa je padla utež. Zato smo po posvetu z vzdrževalcem naročili 2 nova nepregibna kemblja, ki jih vlivajo in ročno kujejo v Nemčiji, zaradi česar bo zvonjenje še bolj mehko; predvidoma ju bodo namestili in na novo uglasili zvonove do srede septembra. Zato vas bomo na prvo nedeljo v septembru prosili tudi za pokritje teh nepredvidenih stroškov (cca. 5.000€).

NOVI MAŠNI PLAŠČI
Med poletjem smo dobili 4 lahke mašne plašče (v vseh liturgičnih barvah), za katere so darovali denar dobrotnice in dobrotnik, redni obiskovalci bogoslužja – Bog povrni!