Skoči na vsebino

21. NAVADNA NEDELJA, 26. avgust 2018 – KOMARJEVA NEDELJA

Stara cerkev sv. Jerneja:

  • 11.00 – praznična maša ob patrociniju, pel bo Župnijski zbor. Po sveti maši bo okoli cerkve potekal Jernejev sejem do 17h.
  • 17.00 – KONCERT šišenskih glasbenikov (Pia Brodnik, Drago Arko, Ana Lomovšek, bratje Modic, Katarina Bartolj in Vlasta D. Rus), med skladbami bomo prisluhnili zgodovinarki ge. Vidi Škerjanec. Praznik bomo zaključili s pétimi litanijami.

PONEDELJEK, 27. avgust

  • 9.00 – začetek ORATORIJA z naslovom: »Le eno je potrebno!« Takšno je bilo škofovsko geslo misijonarja Friderika Barage, ki je osrednji lik letošnje oratorijske zgodbe.

PRIJAVE na oratorij so ZAKLJUČENE, prijavljenih je 63 otrok, ki jih bo usmerjalo 12 animatorjev pod vodstvom katehistinje Helene.

V pisarni sprejemamo mašne namene za september in oktober!

URNIK za novo veroučno leto dobite na mizici ob izhodu ali v pisarni, objavljen pa je tudi na spletni in Facebook strani župnije.

UKINITEV VERSKEGA TISKA

1. septembra 2018 bomo plačljive revije  umaknili iz mizice za tisk – mesečnik Ognjišče bo izjemoma na voljo še do konca decembra. Priporočamo vam, da se naročite na poštno prejemanje!

22. NAVADNA NEDELJA, 23. september

  • NABIRKA prve nedelje je namenjena obnovi načetega pročelja cerkve, predračun še ni znan. Priporočamo se vaši velikodušnosti!
  •  Frančiškansko ROMANJE na  Brezje v nedeljo, 2. septembra
  • Verniki frančiškanskih župnij bomo prvo nedeljo v septembru poromali k Mariji Pomagaj z namenom, da skupaj molimo za nove duhovne poklice. To nedeljo se bo na Brezjah obhajala slovesnost kronanja milostne podobe. Ob 15h pričnemo v baziliki z molitveno uro za duhovne poklice, ob 16h pa bo somaševanje vodil provincialni minister p. Marjan Čuden. Lepo vabljeni torej, da se vsi skupaj po Mariji obrnemo k nebeškemu Očetu s prošnjo za nove duhovne poklice v naši frančiškanski provinci in v Cerkvi na Slovenskem.
  • Organiziran bo skupen prevoz iz Ljubljane, odhod avtobusa bo ob 14h s parkirišča v Tivoliju. Nazaj se vrnemo okoli 18. ure. Avtobusne prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali pri vratarju frančiškanskega samostana na Tromostovju. Prispevek 6 € boste poravnali ob prijavi.