Skoči na vsebino

21. navadna nedelja, 27. avgust 2017 – KOMARJEVA NEDELJA

21. NAVADNA, 27. avgust – KOMARJEVA NEDELJA

Stara cerkev sv. Jerneja:

  • 11.00 – praznično mašo bo daroval srebrnomašnik p. dr. Miran Špelič, gvardjan bežigrajskega samostana; pel bo Župnijski zbor. Po sveti maši bo okoli cerkve potekal Jernejev sejem ves dan do 17h.
  • 17.00 – KONCERT šišenskih glasbenikov (Pia Brodnik, Elena Dobravec, Katarina Bartolj, Vlasta D. Rus in Drago Arko); praznovanje patrocinija bomo zaključili s pétimi Marijinimi litanijami – vabljeni!

PONEDELJEK, 28. avgust

V pisarni sprejemamo mašne namene za september in oktober!

ČETRTEK, 31. avgust – pred prvim petkom

  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 1. september – prvi v mesecu

Delitev svetih zakramentov bolnikom in ostarelim po domovih.

*  *  *  *  *

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2017/18 je objavljen na oglasnem steklu in na spletni strani župnije, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega na lističih ob izhodu iz cerkve. VPIS v 1. razred (in v ostale razrede, če otrok prihaja od drugod) bo od 4. do 8. septembra med uradnimi urami v pisarni. S seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico. Z osnovnošolskim veroukom bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra.

22. NAVADNA NEDELJA, 3. september

NABIRKA za obnovljene klopi – kot ste opazili, so obrtniki v poletnem času zbrusili pod in klečalnike, jih zaščitili s posebnim oljem, gibljivo pritrdili klečalnike in z novim blagom tapecirali sedala – tudi na klopeh ob zunanjem obodu. Račun je veliki površini primeren: 18.000€. V zadnjih dveh letih smo s posebnimi nabirkami zbrali že 11.000€, manjka nam torej še 7.000€. Zato bomo vsako prvo nedeljo še naprej prosili za vaš  prispevek za plačilo obnovitvenih del – Bog povrni!

BOGU HVALA za razigran in duhovno bogat oratorijski teden, posebej za 12 animatorjev (birmancev in dijakov), ki so pod vodstvom Helene Crček skrbeli za 48 otrok in najstnikov; hvala tudi s. Katji Balažic za navdušeno pričevanje o odločitvi za redovniško življenje; ter seveda staršem za zaupanje!

POHVALA – Turistično društvo Šiška nam izreka pohvalo za lepo urejen samostanski vrt in ocvetličeno župnišče – ponosno sprejemamo in se zahvaljujemo za izkazano pozornost!