Skoči na vsebino

21. nedelja med letom, 22. avgust 2021

PONEDELJEK, 23. avgust

9.00 – začetek ORATORIJA, ki letos nosi naslov »ORIGINALEN SEM« in pripoveduje zgodbo najstniškega svetnika Carla Acuttisa. Prijavljenih je 72 otrok, za katere bo skrbelo 20 animatorjev pod vodstvom Ane Novak, Nine Pugelj in Roka Šemeta. Bog naj jim nakloni zabaven, poučen in pobožen počitniški teden brez nezgod in okužb!       

TOREK, 24. avgust – sv. Jernej, apostol, zavetnik Stare cerkve v Spodnji Šiški

VEROUČNI URNIK je objavljen na oglasnem steklu in na spletni strani, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega ob izhodu iz cerkve.

VPIS v 1. razred bo od 30.8. do 3.9. med uradnimi urami v pisarni. S seboj prinesite krstni list ali družinsko knjižico!


Izbrana Plečnikova dela v Ljubljani je UNESCO konec julija uvrstil na Seznam svetovne kulturne dediščine – med njimi tudi našo cerkev! Izbor obsega sedem sestavnih delov: vodno os mesta (nabrežja Ljubljanice z mostovi), kopensko os (Vegova ulica z NUK-om in Kongresni trg), Rimski zid, Žale – vrt vseh svetih ter cerkvi v ruralnem (sv. Mihaela v Črni vasi) in delavskem predmestju (sv. Frančiška Asiškega v Šiški). Vsa dela zaznamuje prepoznaven arhitekturni jezik in predvsem ustvarjanje po meri človeka. Ta globoka humana vizija arhitekta je nekdanjo provincialno mesto preoblikovala v simbolno narodno prestolnico.

22. NAVADNA, 29. avgust – JERNEJEVA ali »KOMARJEVA« NEDELJA

10.00 – pri sv. maši bodo sodelovali udeleženci oratorija, ki naj se zberejo ob 9.45 v cerkvi za pevsko in bralno vajo!

Stara cerkev sv. Jerneja:

11.00 – praznična maša bo  znova potekala v starodavni šišenski cerkvici: zaradi epidemije bo v notranjosti lahko le kakih 30 vernikov, ostali pa bodo pri odprtih vratih in zunanjem zvočniku spremljali bogoslužje na klopeh, ki jih bomo namestili pred glavni vhod. Opozarjamo vas na ukrepe, kot je zadostna razdalja in uporaba mask!

17.00 – kulturno umetniški program: ob 30-letnici Slovenije nas bo nagovoril zgodovinar mag. Jurij Pavel Emeršič, kot vsako leto bodo nastopili tudi šišenski komorni glasbeniki. Praznovanje bomo zaključili s pétimi litanijami Matere Božje. Prisrčno vabljeni!


Mašni nameni v tem tednu