Skoči na vsebino

21. nedelja med letom, 23. avgust 2020

PONEDELJEK, 24. avgust – sv. Jernej, apostol, zavetnik Stare cerkve v Sp. Šiški

9.00 – začetek Oratorija, ki letos nosi naslov: “ZAUPAM, ZATO SI UPAM!” Prijavljenih je 58 otrok, ki bodo pod vodstvom 16 animatorjev in ob upošte-vanju higienskih ukrepov spoznavali sveto-pisemsko zgodbo kraljice Estere – preko igre, petja, delavnic, katehez in molitve.

22. navadna nedelja, 30. avgust – JERNEJEVA ali »KOMARJEVA« NEDELJA

10.00 – pri maši bodo sodelovali udeleženci oratorija, pesmi pa bo spremljal animatorski Šiška bend

Stara cerkev sv. Jerneja:

11.00 – praznična maša bo  znova potekala v starodavni šišenski cerkvici: zaradi epidemije bo v notranjosti lahko le kakih 20 vernikov, ostali pa bodo pri odprtih vratih in zunanjem zvočniku spremljali bogoslužje na klopeh, ki jih bomo posebej za to priložnost namestili pred glavni vhod. Opozarjamo vas na ukrepe, kot je zadostna razdalja in uporaba mask!

17.00KONCERT domačih glasbenikov bo letos na  Plečnikovi galeriji, ki jo je mojster dodal zunanji strani prezbiterija Stare cerkve; praznovanje bomo zaključili s pétimi litanijami Matere Božje.


VEROUČNI URNIK je objavljen na oglasnem steklu in na tej povezavi, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega ob izhodu.

VPIS v 1. razred bo od 31.8. do 4.9. med uradnimi urami v pisarni. S seboj prinesite krstni list ali družinsko knjižico.

V spomin Rezki Podbregar (* 1922 + 2020)

»Gospa Rezka je več kot 40 let živela za našo župnijo in naše patre, to je od 1960 do 2001, ko je odšla v Dom starejših. Moj prvi spomin nanjo seže v čas, ko je ob nedeljah prodajala verski tisk. Kasneje sem jo spoznavala v zakristiji, kako skrbno je vse pripravljala, med drugim berila in psalme za nas bralce, in koliko pesmi je znala na pamet! Ko se je preselila v DSO Dravlje, jo je obiskovalo kar nekaj župljanov, ob praznikih pa tudi sodelavci Karitas. Ob naših obiskih jo je vedno zanimalo, kaj se dogaja v njeni Šiški. Njen zadnji obisk v šišenski cerkvi je bil pri družinski maši na sveti večer 2019.

V pogrebnem nagovoru je p. Gregor poudaril, da je bilo njeno življenje »požrtvovalno služenje skupnosti« in se ji v svojem ter v imenu župnije in samostana zahvalil za delo, ki ga je opravljala v cerkvi, na vrtu in v župnišču, saj je bila hkrati zakristanka, čistilka, vrtnarica, gospodinjska pomočnica ter zvesta pevka in molivka, ob kateri so odraščale generacije ministrantov, ki jih je vzgajala s svojo besedo in zgledom. Pokopali smo jo 28. 7. 2020 na Žalah.«   (Ana Stepančič)

Bog ji daj večno plačilo v družbi svetnikov!