Skoči na vsebino

22. NAVADNA NEDELJA, 1. september 2019

MOLITEV OTROK OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Dobri Jezus, ponovno sedamo v šolske klopi in začenjamo novo poglavje našega življenja. Stoj nam ob strani v izzivih, ki nas bodo doleteli v tem letu, tvoja mati Marija pa naj nam bo v oporo, da bomo zmogli prestopiti tudi morebitne prepreke na poti do novih znanj. Daj nam moči, da bodo sošolci in prijatelji v nas odkrivali tudi tvojo dobroto. Ponosni smo, da poznamo Tebe, ki nas spremljaš ter živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

PONEDELJEK, 2. september

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca september in oktober!
  • 11.00 – VPIS v 1. razred (in v ostale razrede, če otrok prihaja na novo oz. od drugod), s seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico.

TOREK, 3. september

  • 18.00 – VPIS v 1. razred verouka (glej ponedeljek!)

ČETRTEK, 5. september – prvi v mesecu

  • 11.00 – VPIS v 1. razred verouka (glej ponedeljek!)
  • 18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 6. september – prvi v mesecu

  • Po domovih bomo obiskovali bolnike in onemogle ter jih okrepčali z zakramenti spovedi, obhajila in maziljenja.
  • 18.00 – VPIS v 1. razred verouka (glej ponedeljek!)

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN, 8. september

»Danes Bog na zemlji pozdravlja sveti prestol, ki ga je zase postavil. On, ki je v svoji modrosti naredil nebesa, je ustvaril tudi živa nebesa.« (iz bizantinske liturgije)

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2019/20 je objavljen na oglasnem steklu in na spletni strani župnije, prav tako pa si ga lahko vzamete natisnjenega na lističih ob izhodu iz cerkve. Z osnovnošolskim veroukom bomo začeli v ponedeljek, 9. septembra, skupine za odrasle pa se bodo začele v mesecu oktobru!

BOGU HVALA za razigran in duhovno bogat oratorijski teden, posebej za 19 animatorjev (letošnjih birmancev in dijakov), ki so pod vodstvom Ane Novak in Roka Šemeta skrbeli za 61 otrok in najstnikov; hvala tudi trem kuharjem za piknik-kosilo in palačinke; ter seveda staršem za zaupanje!