Skoči na vsebino

22. nedelja med letom, 30. avgust 2020 – JERNEJEVA ali »KOMARJEVA«

Stara cerkev sv. Jerneja:

11.00 – praznična maša bo  znova potekala v starodavni šišenski cerkvici: zaradi epidemije bo v notranjosti lahko le kakih 20 vernikov, ostali pa bodo pri odprtih vratih in zunanjem zvočniku spremljali bogoslužje na klopeh, ki jih bomo posebej za to priložnost namestili pred glavni vhod.

Opozarjamo vas na ukrepe, kot je zadostna razdalja in uporaba mask!

17.00 – KONCERT domačih glasbenikov bo letos na  Plečnikovi galeriji, ki jo je mojster dodal zunanji strani prezbiterija Stare cerkve (v primeru dežja pa v cerkvi); praznovanje bomo zaključili s pétimi litanijami.

PONEDELJEK, 31. avgust

11.00 – VPIS v 1. razred bo potekal ves teden med uradnimi urami. S seboj prinesite krstni list otroka ali družinsko knjižico.

ČETRTEK, 3. september – prvi v mesecu

18.00 – molitvena ura za nove duhovniške in redovniške poklice

PETEK, 4. september – prvi v mesecu

Pokličite nas za obisk bolnikov in delitev zakramentov na domu! BOGU HVALA za razigran in duhovno bogat oratorijski teden, posebej za 15 animatorjev (dijakov, med katerimi sta tudi 2 zlata maturanta!), ki so pod vodstvom Ane Novak in Roka Šemeta skrbeli za 56 otrok in najstnikov. Ob tem se za izkazano zaupanje zahvaljujemo tudi staršem, ki so skupaj z nami ravnali v duhu letošnjega gesla: “ZAUPAM, ZATO SI UPAM!”

 23. NAVADNA NEDELJA, 6. september

MOLITEV OTROK OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Dobri Jezus, ponovno sedamo v šolske klopi in začenjamo novo poglavje našega življenja. Stoj nam ob strani v izzivih, ki nas bodo doleteli v tem letu, tvoja mati Marija pa naj nam bo v oporo, da bomo zmogli prestopiti tudi morebitne prepreke na poti do novih znanj. Daj nam moči, da bodo sošolci in prijatelji v nas odkrivali tvojo dobroto. Ponosni smo, da poznamo Tebe, ki nas spremljaš ter živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

VEROUČNI URNIK za šolsko leto 2020/21 je objavljen na oglasnem steklu in na tej povezavi, prav tako pa si ga lahko vzamete na lističih ob izhodu iz cerkve.
Z rednim osnovnošolskim veroukom bomo začeli v ponedeljek, 7. septembra, skupine za predšolske otroke in odrasle pa sledijo oktobra!


SPLETNA GALERIJA – na spletni in Facebook strani župnije si lahko ogledate živahni foto-utrip pravkar končanega počitniškega oratorija!