Skoči na vsebino

23. navadna nedelja, 10. september 2017

NEDELJA, 10. september

  • 20.00 – katehetski svet

 PONEDELJEK, 11. september

ZAČETEK VEROUKA po objavljenem urniku; otroci naj prinesejo podpisana spričevala in 15€ za veroučne pripomočke!

  • 20.00 – seja Župnijskega pastor. sveta

PETEK, 15. september – Žalostna Mati Božja

  • Sveta maša bo v kapeli ŽMB za oltarjem!
  • 17.30 – začetek srečanj za MINISTRANTE: vabimo nove fante od 2. razreda naprej!

SOBOTA, 16. september

  • 7.30 – odhod mladih na festival v Stično

*  *  *  *  *

OTROŠKI PEVSKI ZBOR bo začel z rednimi vajami naslednji teden in sicer v ponedeljek, 18. septembra ob 17.45 (do 18.30); vodila ga bosta Matija Brenčič in Katarina Bartolj. Starši, navdušite otroke (od 1. do 6. razreda) za prepevanje pri nedeljski družinski maši!

KATEHEZA DOBREGA PASTIRJA oz. verouk za predšolske otroke (3- 6 let) se bo začela v torek, 26.9. ob 17h, en teden prej 19.9. ob 17h pa bo v dvorani uvodni sestanek za starše – do takrat morate izpolniti prijavnico, ki jo dobite v žup. pisarni!

TELOVADBA ZA UPOKOJENCE

V župnijski dvorani se lahko pridružite telovadbi, ki jo vodi ga. Marina Avsenik, in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 9h do 10h – poživitev za dušo in telo!

24. NAVADNA, 17. september – KATEHETSKA NEDELJA

  • 10.00 – katehetska maša ob začetku šolskega in veroučnega leta, pri kateri bomo blagoslovili zvezke in učbenike – prinesite jih pred oltar v šolskih torbah!
JUBILEJU NAPROTI - »Pot do Plečnikove cerkve v Šiški«
»L. 1921 se je začelo marljivo zbiranje prispevkov za novo cerkev. P. Adolf Čadež je prošnjo za pomoč naslovil: “Zidava cerkve v Šiški je misijonsko delo.” Šiškarji, večinoma železničarji in tovarniški delavci, sami cerkve pozidati “ne morejo, mnogi, ki so v veri opešali, tudi ne marajo.” Takšne prošnje so spodbudile dobrotnike, zlasti člane tretjega reda sv. Frančiška, po vsej Sloveniji pa tudi v tujini. Posebej darežljivi so bili ljubljanski tretjeredniki s p. Salvatorjem Zobcem na čelu, ki je 10 let kasneje poskrbel še za zidavo Frančiškovega doma za samske onemogle tretjerednice na Černetovi ulici (sedanji študentski dom). Arhitekt Plečnik, ki so ga frančiškani naprosili za načrte za novo cerkev, jim je po začetni zadržanosti le ustregel in jih dokončal jeseni 1924, vse za “Bog plačaj!”« (povzeto po: Branko Šuštar, Mohorjev koledar 1990)