Skoči na vsebino

23. navadna nedelja, 6.9.2015

23. NAVADNA NEDELJA, 6. september

Dobri Oče,
podeli našim otrokom svojega Duha,
da se bo pri njihovem šolanju
razodela tvoja modrost,
in ne samo človeško znanje.
Daj, da ostanejo njihova srca močna,
da bodo kljubovala skušnjavi
najmanjšega napora.
Izkusijo naj, da jih vselej obdajaš
in da tvoje božje kraljestvo raste
tudi zaradi njihovega napredovanja
v modrosti in razumnosti!

  • 20.00 – katehetski odbor

PONEDELJEK, 7. september

  • ZAČETEK VEROUKA – k prvi uri naj veroučenci prinesejo podpisana spričevala in 15€ za učbenike, liturgične zvezke in druge katehetske pripomočke, ki jih bomo uporabljali med letom.

blessed mother maryTOREK, 8. septemberMarijino rojstvo, slovesni praznik; svete maše bodo ob 7h, 10h in 19h.

»Čudež je prvo rojstvo, ko se otrok rodi in spregovori. Čudež je drugo rojstvo, ko se med Bogom in človekom rodi vera… Danes občudujemo modrost, da je Bog v življenje poklical Marijo, da bi nekoč slišal njeno besedo vere in se iz nje rodil… Tudi ti si na svetu zato, da se v tvojem življenju zgodi novo rojstvo!« (R. Klemenčič)

SOBOTA, 12. september

  • 8.30 – izpred cerkve se bomo s kombijem (in drugimi osebnimi vozili) odpravili na Brezje, kjer bo potekal MOLITVENI DAN za nove duhovne poklice. Župnije naše dekanije smo določene za sodelovanje pri programu, še posebej so povabljeni ministranti – za prevoz s kombijem se prijavite p. Gregorju!

24. NAVADNA, 13. september – KATEHETSKA NEDELJA

  • 10.00 – uvodna sveta maša za novo šolsko in veroučno leto, pri kateri bomo blagoslovili šolske torbe z učbeniki in zvezki – otroci naj jih pred začetkom prinesejo pred daritveni oltar!

* * * * *
TELOVADBA ZA UPOKOJENCE

  • V dvorani se lahko pridružite telovadbi, ki jo vodi ga. Marina Avsenik, in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 9h do 10h.

ŽUPNIJSKO ROMANJE
Od 25. do 27. septembra lahko poromate v Međugorje. Odhod izpred cerkve bo ob 6.00. Cena za prevoz, dve nočitvi s pol-penzionom in zavarovanjem je 125€. Vodil ga bo p. Bogdan Knavs, prijave zbiramo v župnijski pisarni!