23. navadna nedelja, 8. september 2013 – MARIJINO ROJSTVO (MALI ŠMAREN)

Nedelja, 8. september 2013 – MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN 

mali-smaren

»Čudež je prvo rojstvo, ko se otrok rodi in spregovori. Čudež je drugo rojstvo, ko se med Bogom in človekom rodi vera… Danes občudujemo modrost, da je Bog v življenje poklical Marijo, da bi nekoč slišal njeno besedo vere in se iz nje rodil… Tudi ti si na svetu zato, da se v tvojem življenju zgodi novo rojstvo!«
(R. Klemenčič, revija Magnificat – poišči v kiosku!)

PONEDELJEK, 9. september

Začetek VEROUKA po objavljenem razporedu – otroci naj k prvi uri prinesejo podpisana spričevala in denar za veroučne pripomočke (8 + 4 + 4 €).

24. NAVADNA, 15. september – KATEHETSKA NEDELJA

Dobri Oče,
podeli  našim otrokom svojega Duha,
da se bo  pri njihovem šolanju
razodela tvoja modrost,
in ne samo človeško znanje.
Daj, da ostanejo njihova srca močna,
da bodo kljubovala skušnjavi
najmanjšega napora.
Izkusijo naj, da jih vselej obdajaš
in da tvoje božje kraljestvo raste
tudi zaradi njihovega napredovanja
v modrosti in razumnosti!
(molitev ob začetku veroučnega leta)

  • Ob 10h bo uvodna sveta maša za novo šolsko in veroučno leto, pri kateri bomo blagoslovili šolske torbe z učbeniki in zvezki – otroci naj jih pred začetkom prinesejo pred daritveni oltar!

********************************************************************************
STARŠI, povabite otroke k MINISTRANTOM (od 2. razreda dalje), OTROŠKEMU PEVSKEMU ZBORU in FRANČIŠKOVIM OTROKOM, da se bodo čutili še bolj vključeni v življenje župnije!
********************************************************************************

fra-otrFRANČIŠKOVI OTROCI so v Šiški že obstajali in bi jih radi ponovno obudili. Preko petja, iger in delavnic bodo otroci v družbi animatorjev spoznavali življenje sv. Frančiška in sv. Klare, skupaj z drugimi skupinami FO pa se bodo udeležili letnih duhovnih vaj in pomladnega festivala – PRISRČNO VABLJENI!

 * * * * *

V soboto, 21. septembra bo v Stični slovenski dan mladih – priložnost za srednješolce, študente in mlade v poklicih, da okrepijo svojo vero (več na: www.sticna.net)

V nedeljo, 29. septembra ob 10h bomo obhajali zakonske jubileje – vabimo zakonske pare, ki se spominjate okrogle obletnice poroke (5, 10, 15… let), da se za milost svetega zakona zahvalite Bogu pri skupnem obredu – prijavite se v pisarni do 27. septembra!