Skoči na vsebino

24. nedelja med letom, 13. september 2020

20.00 – sestanek za organiste

PONEDELJEK, 14. september

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca oktober in november!

 20.00 – Župnijski pastoralni svet

ČETRTEK, 17. september

16.30 – vaje za Otroški pevski zbor; starše vabimo, da navdušijo otroke za prepevanje pri nedeljski družinski maši!

PETEK, 18. september

17.30 – ministrantske vaje, vabljeni novi ministranti od 2. razreda naprej!

SOBOTA, 19. september

15.00 – festival katoliške mladine letos ne bo v Stični, ampak na 30 različnih mestih; šišenski mladinci se bodo pridružili dogajanju na Viču (obvezna je predhodna prijava!)

25. NAVADNA NEDELJA, 20. september

10.00 – pri družinski sv. maši sodelujejo veroučenci 5. razreda

*  *  *  *  *

TELOVADBA ZA UPOKOJENCE

V dvorani se lahko pridružite telovadbi, ki jo vodi ga. Marina Avsenik, in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 9h do 10h.


SAMOZAŠČITNI UKREPI

Glede na porast okužb v zadnjem tednu, vas znova pozivamo, da pri bogoslužju v cerkvi spoštujete predpisane zdravstvene ukrepe: razkuževanje pri vstopu, medosebna razdalja (1,5 m), pravilno nameščena obrazna maska, ki pokriva usta in nos (od 12 leta dalje), prejemanje obhajila izključno na roke in zbiranje listkov s kontaktno številko – hvala za razumevanje in sodelovanje, ki kaže na vašo ljubezen do sebe in bližnjega!


 Stara cerkev in Plečnik

»In za sklep: levo ob naši Stari cerkvici je mojster Plečnik uredil stopnišče in nanj postavil čudovito izklesan svetilnik, kakor da bi nam hotel povedati: Njegov svetilnik, ki je Jagnje (prim. Raz 21,23), ni in noče biti zaprt v svetišču – temveč nas vabi, da stopimo ven iz cerkve, ven iz svojega zaprtega kroga in se podamo na poti življenja, da bi se srečali tudi z drugače mislečimi in verujočimi ter jim spregovorili o Jezusu, kakor ga je Filip predstavil Jerneju. Te poti se večkrat strmo vzpenjajo in so naporne, a vemo, da pred nami hodi On, ki nam sveti in daje moč, da – preko Šišenskega hriba, Rožnika in drugih, manjših in večjih hribov – končno dosežemo nebeški Jeruzalem!« (zaključek pridige na Komarjevo nedeljo)