25. navadna nedelja, 22. september 2013 – SLOMŠKOVA NEDELJA

  • Od 23. do 28. septembra bo po vsej Sloveniji potekal SOCIALNI TEDEN z naslovom Zakaj še za-upaš?
  • »Pomanjkanje upanja nas hromi, brez upanja smo manj ustvarjalni in manj pogumni. Zapiramo se vase. Brez upanja življenje izgubi smisel, ideje se ne rojevajo, posli ne stečejo, projekti se ne začnejo… Zato ustvarjajmo zaupanje! Zaupanje je tisto, ki posameznikom omogoča ustvarjati pristne medosebne odnose…, ki podjetju omogoča poslovanje…, ki nas kot državljane lahko drži skupaj. Toda: komu lahko sploh še zaupamo? Leta krize izčiščujejo sliko tudi v Sloveniji. Danes veliko bolje vemo, kateri posamezniki, podjetja ali javne institucije so vredne našega zaupanja in kateri ne. Bolje vemo, da je zaupanje odvisno predvsem od verodostojnosti ljudi na odgovornih mestih. Bolje vemo tudi, da smo na odgovornih mestih vsi. Temelje zaupanja ustvarjamo s trudom za pristne odnose v družinah, s sosedi, z iskanjem resnice in opozarjanjem na laži, ko otrokom in mladim damo vedeti, da jih potrebujemo, z odkrito besedo v poslu, s kakovostnimi izdelki in storitvami, s prostovoljnim delom in s trudom za skupno dobro. Zakaj se sploh še trudiš? Komu sploh zaupaš? Ali res še vedno verjameš, da je pot do srečnega konca možna? Hvala za tvoj prispevek!« (iz Poslanice za Socialni teden 2013)

PONEDELJEK, 23. septembra

  • V Galeriji Družina bo ob 19.30 uvodna okrogla miza: Ko ni več zaupanja… Gostje: dr. Andrej Fištravec, župan Maribora; Barbara Brezigar, bivša generalna državna tožilka, dr. France Arhar, bivši guverner Banke Slovenije in Imre Jerebic, glavni tajnik Slovenske Karitas. Več na: www.socialniteden.si

PETEK, 27. september

  • Ob 6h – izpred naše cerkve odhod avtobusa na ROMANJE v Medjugorje. Povratek domov bo v nedeljo, 29. septembra zvečer. Stroški prevoza in nočitve s polpenzionom so 115€. Podrobne informacije dobite pri p. Bogdanu.

SOBOTA, 28. september

  • Ob 9h – nagradni IZLET za animatorje letošnjega oratorija

26. NAVADNA NEDELJA, 29. september

  • Pri družinski maši ob 10h bomo obhajali ZAKONSKE JUBILEJE – vabimo zakonske pare, ki se spominjate okrogle obletnice poroke (5, 10, 15… let), da se za milost svetega zakona zahvalite Bogu pri skupnem obredu; pel bo Župnijski pevski zbor.
  • Po maši bo v dvorani pogostitev – za pripravo le-te prosimo sorodnike jubilantov. Prijavite se do 27. septembra – v pisarni ali na e-naslov: info@zupnija-siska.si!
  • Ob 20h – sestanek župnijskih glasbenikov (sejna soba)