Skoči na vsebino

25. nedelja med letom, 18. september 2022

PONEDELJEK, 19. september


Ob 16.15 je v dvorani vaja za otroški pevski zbor. Otroški glasovi prinašajo življenje in veselje. Zato vsak glas šteje. Zato vas, dragi starši in stari starši, prosimo za spodbudo in pomoč, pri rasti in oblikovanju našega OPZ. Naj otroci slavijo Boga na vse grlo in iz vsega srca tudi nam v spodbudo.


ČETRTEK, 22. september


Ob 20.00 je srečanje za mlade. Dobimo se pred cerkvijo za Bežigradom. Srečanja oblikujemo skupaj z bežigrajsko mladino. Kraj mladinskih srečanj pa je izmenično v Šiški (1. in 3. četrtek v mesecu) in za Bežigradom (2. in 4. četrtek). Verjamemo, da nas bo to medžupnijsko povezovanje obogatilo in spodbudilo k še večji ustvarjalnosti.


PETEK, 23. september


Ob 17.30 je v zakristiji srečanje za ministrante. Biti blizu Jezusu in stati poleg oltarja pri sveti maši – to je dano ministrantom. Skupaj z angeli so sredi najsvetejšega dogajanja. Kje naj živahni fantje v tem divjem svetu najdejo mir, če ne ravno ob Jezusovem srcu? Lepo je biti ministrant! To je izkušnja mnogih, ki jih še po mnogih letih povezujejo prijateljstvo in spomini na zanimive dogodivščine ob oltarju in na skupnih izletih.

SOBOTA, 24. september

Goduje naš bl. škof Anton Martin Slomšek, ki nas drami s svojo jasno besedo: »Sveta vera bodi vam luč, materni jezik pa ključ do zveličavne narodove omike.« Naj nam pomaga oplemenititi našo družbeno in srčno kulturo s svežino in upanjem veselega oznanila velike noči: »On živi!«

ZAKONSKI JUBILANTI (5.,10., 15., 20., 25. itn. letnica skupnega življenja)

Veseli bomo, če se nam bosta s svojimi domačimi pridružila pri praznovanju vajine obletnice zakonskega življenja v nedeljo, 23. 10., ob 10. uri. Prijavite se lahko po vsaki sveti maši ali pa na e-naslov: ambroz.music@rkc.si

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET


Prva seja v tem pastoralnem letu je potekala v spoznavnem ozračju z novim župnijskim upraviteljem. Želimo ohraniti navdušenje in zavzetost za aktivno sodelovanje v življenju župnije, ki se je pokazalo pri pripravi nove maše. Bliža se 100-letnica župnije. Naj nas navdihuje naš zavetnik sv. Frančišek.

Mašni nameni v tem tednu