Skoči na vsebino

26. nedelja med letom, 25. september 2022 – Slomškova nedelja

10.00 – družinsko mašo pomagajo sooblikovati otroci in starši 6. razreda. Otroke spodbujamo k sodelovanju pri Slomškovem bralnem priznanju.

PONEDELJEK, 26. september


Godujeta sv. Kozma in Damijan, ki imata svoj oltar v cerkvici na Rožniku, kjer je bil v srednjem veku hospic za kužne bolnike. Sta zavetnika zdravnikov. Ta dan je priložnost, da se pri molitvi spomnimo vseh svojih zdravnikov. Hvaležni smo celotnemu zdravstvenemu osebju, ki v tem zahtevnem času epidemije pogumno vztraja pri opravljanju svojega plemenitega poslanstva.


ČETRTEK, 29. september


Na praznik svetih nadangelov bo v cerkvi za Bežigradom ob 20.30 4. koncert v ciklu Plečnik in a-cappella. Program nosi naslov »Orient – occident« in ga bo izvajal komorni zbor KGBL pod vodstvom Ambroža Čopija. Prisrčno vabljeni k udeležbi!

SOBOTA, 1. oktober – začetek tridnevnice

  • 19.00 – začetek tridnevne priprave na praznik sv. Frančiška; nagovor: Kaj pomeni Frančišku Cerkev? (p. dr. Mari Osredkar)

NEDELJA MED LETOM – 2. oktober rožnovenska nedelja

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujeta 1. in 2. razred, pomagajo pa jim njihovi starši.
  • 19.00 – drugi nagovor v pripravi na farni praznik: Kaj pomeni Frančišku Marija? (p. dr. Miran Špelič)

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Rožni venec je evangeljska molitev. Ob premišljevanju skrivnosti odrešenja bogatimo svoj odnos do Boga in Marije. Rožni venec je molitev preprostih in svetnikov. Radi ga molimo.

V naši cerkvi ga molimo vsak večer pred večerno mašo. Začnemo ob 18.25!

Se nam boste v tem mesecu kdaj pridružili? Kako pa je s to molitvijo v vaših družinah, med zakonci?

rožni venec


ZAKONSKE JUBILEJE

bomo v naši župniji obhajali v nedeljo, 23. oktobra. Z veseljem vabimo vse, ki praznujete 10, 15, 20,25 ….50, 55, 60 … let skupnega življenja, da se prijavite v pisarni ali po elektronski pošti. Vaša zvestoba, dragi zakonci, je pričevanje vašim otrokom in celotnemu župnijskemu občestvu.

Mašni nameni v tem tednu