Skoči na vsebino

27. NAVADNA, 4. oktober – FRANČIŠKOVA NEDELJA

saint francis of assisi»Sveti Frančišek je izbral Boga za svojega Očeta, Cerkev pa si je izbral za svojo mater. Očaran je bil nad Kristusom, v isti meri pa je bil očaran tudi nad Cerkvijo, ki je Kristusovo skrivnostno telo. Cerkev je zgodba ljubezni. Je lepa, sveta, a tudi grešna – a čeprav taka, jo je Frančišek neizmerno ljubil.
Bratje in sestre, želim vas blagosloviti s to Frančiškovo ljubeznijo do Cerkve, saj nam samo ta ljubezen združena z močno vero podari spoznanje, da smo vsi ena družina, da je Cerkev naša mati in ne zgolj nekakšna organizatorka našega življenja. Ne administratorki, ampak materi verjamemo, ko reče: “Ti si moj ljubljeni otrok, nad teboj imam veselje!” (Mt 3,17). Cerkev te besede vsakemu izmed nas ljubeče izgovarja tudi danes…«
p. Marjan Čuden, prov. minister

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 5. razreda in njihovi starši

ŽUPNIJSKI DAN: po dopoldanskih mašah se bodo na stojnicah pred cerkvijo predstavile posamezne skupine, ki delujejo v župniji (animatorji, ministranti, pevski zbori, Frančiškov svetni red, Družinska oaza in Župnijska Karitas), ob 12h pa bo piknik za vse – vabljeni!
Hvaležni bomo za vašo pomoč in sodelovanje pri pripravi praznovanja, posebej vas prosimo za domače pecivo in pijačo!

PONEDELJEK, 5. oktober

  • 17.30 – začetek biblične skupine (pred pisarno); ob besedilih iz Svetega pisma se bomo poglabljali v Božjo ljubezen. Če je mogoče, prinesite Sveto pismo stare in nove zaveze s seboj. Pri prvem srečanju se bomo srečali s Psalmom št. 1.

TOREK, 6. oktober

  • 19.45 – začetek verouka za odrasle; srečanja so namenjena vsem, ki bi radi poglobili svojo vero. Leto se bomo ustavljali ob papeževi okrožnici Hvaljen bodi, njegovem dokumentu o Božjem usmiljenju in spoznavali osebnost arhitekta in svetniškega kandidata Jožeta Plečnika. Vabljeni na prvo srečanje z naslovom: “Kako dohiteti Cerkev?”
  • 20.00 – začetek študentskega verouka

SREDA, 7. oktober – Rožnovenska mati božja: vsak večer pred sv. mašo ob jagodah rožnega venca premišljujemo skrivnosti Jezusovega, Marijinega in našega življenja. Dežurnim molivcem se zahvaljujemo za njihovo zvestobo in vabimo k molitvi za velike potrebe družine, Cerkve, domovine in sveta!

PETEK, 9. oktober

  • 19.45 – tajništvo ŽPS

SOBOTA, 10. oktober

  • 9.00 – v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu bo srečanje članov ŽPS ljubljanskih župnij; spregovorili nam bodo o trenutnem položaju družine v Sloveniji in nam predstavili priročnik Družina na poti k izviru.

28. NAVADNA NEDELJA, 11. oktober

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 7. razreda in njihovi starši
  • 14.30 – srečanje in sv. maša za Vero in luč

* * * * *
ISKRENA ZAHVALA vsem skupinam in posameznikom, ki ste sodelovali pri pripravi in izpeljavi župnijskega praznovanja!