Skoči na vsebino

27. NAVADNA NEDELJA, 8. oktober 2017- ROŽNOVENSKA NEDELJA

PONEDELJEK, 9. oktober

  • 20.00 – Župnijski pastoralni svet

TOREK, 10. oktober

  • 20.00 – študentska skupina

SREDA, 11. oktober

  • 18.00 – sestanek za starše 3. razreda
  • 19.00 – začetek vaj za Mladinski zbor, ki ga vodi Lea Bartha Pesek;  vabimo nove pevke in pevce: bodoče birmance (7. + 8. razred), dijake in študente; peli bodo 2x mesečno ob nedeljah ob 19h.

SOBOTA, 14. oktober

  • 7.00 – odhod avtobusa na romanje v GORNJI GRAD, RADMIRJE IN NAZARJE. Nazaj se vrnemo med 17.00 in 18.00. Prispevek za vožnjo in kosilo je 25 €, prijavite se v pisarni.

BOGU HVALA za čudovito praznovanje jubilejne obletnice posvetitve cerkve in ustanovitve župnije: za tridnevno duhovno obnovo z gostujočimi pridigarji; za izvirno okrasitev cerkve; za slikarsko razstavo Jožeta Bartolja (ki si jo lahko ogledate v dvorani); za animatorsko gledališko igro o sv. Frančišku ter družinski potopis iz Assisija; za razstavno-prodajne stojnice z ročno izdelanimi nabožnimi spominki ge. Helene Crček; za prijetno druženje in pogostitev na župnijskem dnevu; za celodnevno molitev pred Najsvetejšim ter zaključek s slovesno provincialovo mašo, ki so jo povzdignili številni ministranti in pevci. Bog plačaj za vse dobrote, ki ste jih pripravili in delili z občestvom – gradimo ga še naprej!

28. NAVADNA NEDELJA, 15. oktober

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 5. razreda in njihovi starši
  • 14.30 – slovesna maša ob 25 letnici skupnosti za osebe s posebnimi potrebami Vera in luč, ki se je začela v župniji Bežigrad, zadnja 4 leta pa jo gostimo v Šiški. Sv. mašo bo vodil narodni duhovni asistent kapucin p. Jurij Štravs, prepeval pa bo OPZ Postružki pod vodstvom Marte Movrin – vabljeni k praznovanju!
JUBILEJU NAPROTI - »Pot do Plečnikove cerkve v Šiški«
»Konec junija 1925 je ljubljanski škof dr. Anton Bonaventura Jeglič – tudi sam član tretjega reda sv. Frančiška – blagoslovil temeljni kamen, v katerega je vložil priložnostno spomenico, pisano v latinščini na pergament…

Z denarjem pa je šlo bolj na tesno. Ko so darovi ponehali, so najeli posojilo Ljudske hranilnice. Zaradi pomanjkanja sredstev je se je delo ustavilo do aprila 1926. Jeseni je bila cerkev končno zgrajena in že toliko urejena, da so jo 3. oktobra mogli blagosloviti in začeti uporabljati za bogoslužje…« (povzeto po: Branko Šuštar, Mohorjev koledar 1990) (povzeto po: Branko Šuštar, Mohorjev koledar 1990)