Skoči na vsebino

27. nedelja med letom, 3. oktober 2021 – Frančiškova nedelja

PONEDELJEK, 4. oktober – sv. Frančišek Asiški,

Sveti Frančišek Asiški je ustanovitelj treh redov in zavetnik naše cerkve, ki je bila na njegov god l. 1927 tudi posvečena.

Pismo provincialnega ministra   

   »Dragi bratje in sestre, na Frančiškovo nedeljo vas želim objeti in se vam zahvaliti za vse, kar od vas prejemamo. Bogu hvala za vašo bližino, velikodušnost in prijateljstvo. Želim vas objeti kot sveti Frančišek in vas blagosloviti z njegovimi besedami, v katerih vidim jedro njegove duhovnosti in karizme. Ti dve besedi sta: mir in dobro.

    Sveti Frančišek je molil: »Gospod, naredi me za orodje svojega miru!« Postal je čisti prevodnik Božjega miru, ker je k ljudem prihajal kot brat. K vsem brez razlike. Sveti Frančišek ve, da ima mir za svet isto vrednost kot kvas za kruh, zato je bil za mir pripravljen narediti vse. Sveti Frančišek je spoznal, da je mir novo ime za ljubezen…

    Dragi bratje in sestre, tudi vam želim, da z mirom in dobroto objamete svoje življenje in življenja drugih ljudi. Tako bo ta svet doživel milost duhovne prenove, sami pa boste živeli življenje ljubljenega Božjega otroka z novo močjo!«

p. Marjan Čuden

TOREK, 5. oktober

    19.45 – verouk za odrasle

rožni venec

ČETRTEK, 7. oktober – Rožnovenska Mati Božja    

Ob tem se zahvaljujemo molivkam, ki v naši cerkvi vsak večer vztrajajo v molitvi rožnega venca za potrebe župnije, naroda in vesoljne cerkve!

PETEK, 8. oktober

   18.00 – začetek pevskih vaj za Mladinski zbor, ki ga vodi Lea Bartha Pesek

SOBOTA, 9. oktober

8.00 – nagradni izlet za oratorijske animatorje

28. NAVADNA NEDELJA, 10. oktober

  • 10.00 – pri maši se nam bodo predstavili veroučenci 3. razreda kot bodoči prvoobhajanci
  • 19.45 – po sveti maši bo v cerkvi VIOLINSKI KONCERT: ruski virtuoz Ildar Gatov bo izvajal dela Bacha,  Paganinija, Ernsta in  Ysayeja – vstop prost, dobrodošli prostovoljni darovi!

ZBIRANJE SREDSTEV – poleti smo popravili bakreno kritino na cerkveni strehi, ki je puščala na več mestih in že plačali celoten račun 17.000 €; pred nami pa je tudi prenova računalniškega sistema za orgle, ki se je pokvaril, predračun: 9.000€.

Mašni nameni v tem tednu