Skoči na vsebino

27. nedelja med letom, 6. oktober 2019 – FRANČIŠKOVA NEDELJA

PISMO PROVINCIALNEGA MINISTRA

»Frančiškani smo izbrali Kristusov način življenja, hodimo za njim in se mu v ljubečem srečevanju pustimo preoblikovati. Kot sv. Frančišek črpamo svojo moč in navdih iz Sv. Duha, ki je voditelj Reda manjših bratov. On naj zaveje s svojo močjo kakor mogočen vihar, da se bomo odpravili na pot osebnega spreobrnjenja! Naj razveje vse, kar ni dobrega v nas. Tiste, ki spijo, naj prebudi iz dremeža, naj jih razvname s svojo močjo. Naj pride Sveti Duh in odpre vsa zaprta vrata, da bomo stopili v ta svet kot Božje priče in oznanjali novo življenje. Naj pride in nas spomni, da smo apostoli in bratje vsemu stvarstvu… S služenjem želimo zasejati seme Božje ljubezni v ta raj pod Triglavom! Svetega Duha prosimo za gorečnost in za veselje – Gospodov dar, ki nas napolnjuje od znotraj.

Letos se spominjamo 800. letnice srečanja sv. Frančiška in egiptovskega sultana Malika-al-Kamila. Papež Frančišek pravi, da se nam ni treba bati razlik med različnimi verami, bati pa bi se morali pomanjkanja čuta za bratstvo med ljudmi. Vabi nas, naj po zgledu sv. Frančiška naredimo prvi korak v služenju in v ljubezni do tistih, ki so drugačnega prepričanja. To pomeni, da si želimo z drugače verujočimi sožitja na temelju spoštovanja.

Vam pa, bratje in sestre, ki nas podpirate, želim Božjega blagoslova. Prosim vas, ne pozabite moliti za nas, zlasti pa vas prosim, da molite za nove duhovne poklice!

p. Marjan Čuden

PONEDELJEK, 7. oktober – Rožnovenska Mati Božja

V pisarni sprejemamo mašne namene za  oktober in november!

28. NAVADNA NEDELJA, 13. oktober

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši
  • 19.00 – koncertna orgelska maša, pri kateri bodo sodelovali učenci KGBL iz razreda prof. Nine Frank

ROMANJE NA KOROŠKO

Skupaj z župnijo Bežigrad vas v soboto, 19. oktobra vabimo na romanje v Vetrinj, h Gospe Sveti in na grad Ostrovica, ki ga bo vodil prof. zgodovine Jurij P. Emeršič. Odhod avtobusa ob 7.40 izpred šišenske cerkve. Cena s kosilom: 47€. Prijavite se v pisarni.

VINCENCIJEV KOLEDAR 2020

V nedeljo, 20. oktobra nas bodo obiskali prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote. S pomočjo  koledarja zbirajo sredstva za gradnjo hiše za družino brez doma. Priporočen prispevek za koledar 2020, ki ga krasijo fotografije »Narava nas uči!«  je 10 evrov. Vabljeni k podpori dobrodelnemu projektu!