Skoči na vsebino

28. navadna nedelja, 13. oktober 2019

28. NAVADNA NEDELJA, 13. oktober

Izredni misijonski mesec oktober 2019

»Izredni misijonski mesec naj bo priložnost, da bi spodbujali različne pobude in na poseben način okrepili molitev, oznanjevanje evangelija, svetopisemsko in teološko premišljevanje, dela krščanske ljubezni ter sodelovanje med Cerkvami, da bi se tako misijonsko navdušenje znova prebudilo med nami… Vedno se je treba prenavljati: srce, dela, pa tudi organizacije, kajti sicer bomo vsi skupaj končali v muzeju. Dobro vam je znana moja zaskrbljenost zaradi nevarnosti, da bi se naše delovanje skrčilo zgolj na urejanje materialne pomoči. Ne smemo se spremeniti v navadno agencijo, kot jih je v svetu že nešteto, s to razliko, da je ta cerkvena. To ni tisto, kar so ustanovitelji Papeških družb hoteli, ko so jih ustanovili…«  papež Frančišek

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši
    19.00 – koncertna orgelska maša, pri kateri bodo sodelovali učenci KGBL iz razreda prof. Nine Frank

PONEDELJEK, 14. oktober

  • 20.00 – seja ŽPS

TOREK, 15. oktober – sv. Terezija Avilska

  • 18.00 – sestanek za starše veroučencev 3. razreda (učilnica I)
  • 20.15 – zakonska skupina sv. Eme

PETEK, 18. oktober – sv. Luka, evangelist

  • 17.00 – »Bi radi izdelali kaktus, ki ga ne bo treba zalivati?« – medgeneracijske ustvarjalne delavnice pod mentorstvom Helene Crček so namenjene otrokom, staršem in starejšim, vabljeni v dvorano!

SOBOTA, 19. oktober

  • 7.40 – odhod avtobusa na romanje na Koroško (Celovec, Vetrinj, Gospa Sveta in grad Ostrovica), ki ga bo vodil prof. zgodovine Jurij P. Emeršič. Cena s kosilom in vstopninami: 47€. Prostih je še 15 mest!

29. NAVADNA, 20. oktober – MISIJONSKA NEDELJA

  • 10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 4. razreda in njihovi starši
  • 19.45 – KONCERT Komornega pevskega zbora VOX MEDICORUM pod vodstvom dirigenta Milivoja Šurbka. Zapeli bodo skladbe Gallusa, di Lassa, Arbeau-a, Certona, Rossinija, Paerta, Dolenca ter ljudske iz Slovenske Istre in Trsta. Vljudno vabljeni!

VINCENCIJEV KOLEDAR 2020

Po jutranjih mašah nas bodo obiskali prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote. S pomočjo  koledarja zbirajo sredstva za gradnjo hiše za družino brez doma. Priporočen prispevek za koledar 2020 je 10 €. Vabljeni k podpori dobrodelnemu projektu!

ZAHVALA ZA BOGAT ŽUPNIJSKI PRAZNIK gre vsem, ki ste sodelovali s čiščenjem, krašenjem, petjem, ministriranjem, pecivom in pijačo; posebej bi se rad zahvalil ekipi, ki je pripravila okusno kosilo za več kot sto ljudi in seveda  animatorskemu bandu »Ju3«, ki nas je presenetil na odru skupaj z »Rožančevimi fantjiči«!