Skoči na vsebino

28. nedelja med letom, 10. oktober 2021

19.45 – po sveti maši bo v cerkvi VIOLINSKI KONCERT: ruski virtuoz Ildar Gatov bo izvajal dela Bacha,  Paganinija, Ernsta in  Ysayeja – vstop prost, dobrodošli prostovoljni darovi!

Gatov vabilo

PONEDELJEK, 11. oktober

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca november in december!

PETEK, 15. oktober – sv. Terezija Avilska, devica in cerkvena učiteljica

   18.00 – pevske vaje za Mladinski zbor

29. nedelja med letom, 17.10.

10.00 – pri maši sodelujejo veroučenci 7. razreda in njihovi staršiIZBOR ČLANOV Župnijskega pastoralnega sveta, ki je potekal 26. septembra 2021

3-članska volilna komisija je preštela 182 oddanih glasovnic, od katerih je bilo 6 neveljavnih. V novi ŽPS je bilo izbranih 7 predlaganih kandidatov, ki so prejeli največ glasov (navedeni so po vrstnem redu glede na prejete glasove). IZID GLASOVANJA:

  1. Kozma Ahačič
  2. Tomaž Potokar
  3. Adam Modic
  4. Drago Arko
  5. Frančiška Koren
  6. Mirijam Sterle
  7. Mateja Klinar

Izvoljenim članom, posebej novim (označeni z debelo), čestitamo in se veselimo novih zamisli in zagona pri pastoralnem načrtovanju. Vsem, ki ste kandidirali, pa iskrena hvala, ker ste bili pripravljeni zastaviti svoje ime za skupno dobro!


ZBIRANJE SREDSTEV – poleti smo popravili bakreno kritino na cerkveni strehi in že plačali celoten račun 17.000 €; pred nami pa je tudi prenova računalniškega sistema za orgle, ki se je pokvaril, predračun: 9.000€. Namenske nabirke za obnovo bodo 1. nedeljo v mesecu.


Začetek škofovske sinode

Slovesno odprtje bo potekalo 9. in 10. oktobra v Rimu oz. 17. oktobra v posameznih škofijah. Geslo sinode je Za sinodalno Cerkev, kar vključuje tri temeljne pojme: občestvo, sodelovanje in poslanstvo.


Mašni nameni v tem tednu