Skoči na vsebino

28. nedelja med letom, 11. oktober 2020

28. NAVADNA NEDELJA, 11. oktober

20.00 – uvodni sestanek za animatorje birmanskih skupin

PONEDELJEK, 12. oktober

11.00 – v pisarni sprejemamo mašne namene za meseca oktober in november!

20.00 – seja Župnijskega pastoralnega sveta (do 10 oseb)

TOREK, 13. oktober

19.45 – Verouk za odrasle (do 10 oseb)

SOBOTA, 17. oktober

9.30 – za čiščenje cerkve vabimo starše veroučencev 6. razreda (do 10 oseb)

29. NAVADNA, 18. oktober – MISIJONSKA NEDELJA

10.00 – pri družinski sv. maši sodelujejo veroučenci 6. razreda in njihovi starši, poje Otroški zbor

Poslanica nadškofa Zoreta v podporo ukrepom za preprečevanje okužb

nadškof Stanislav Zore

»Rad bi se zahvalil vsem, ki z molitvijo podpirate tiste, ki se z vsemi močni trudijo, da bi naše življenje v spremenjenih razmerah epidemije lahko potekalo kolikor toliko nemoteno. Spoštujmo njihovo delo s tem, da sledimo njihovim navodilom!

Zahvaljujem se vsem vernikom, ki se zavedajo, kako dragoceno je naše srečevanje pri maši in drugih obredih. Brez te bližine je naše krščanstvo podhranjeno, do neke mere invalidno. Ker veste, da Cerkev živi v občestvu, ste sprejeli tudi nošenje maske. Pomirjen sem, ko pridem v različne skupnosti in vidim, da ljudje praktično stoodstotno upoštevate navodila zdravstvene stroke. Zelo dobro vem, da nam je maska odveč in pogrešamo čas, ko smo se lahko srečevali brez nje.

Vem, da tudi vi slišite različna mnenja, ki govorijo o nepotrebnosti maske in drugih ukrepov za omejitev okužbe. Bodimo kristjani med tistimi, ki upoštevajo razum, znanost in strokovnost – in ta nam pravi, da je najboljše zaščitno sredstvo maska in razkuževanje. Nevšečnost, ki nam jo vse to povzroča, naj bo izraz solidarnosti s tistimi, ki so zboleli.

Povabim vas, da okrepimo molitve za tiste, ki se spopadajo z boleznijo in vse, ki skrbijo zanje. Prosimo Boga tudi za vse umrle.

Hvala vam, da nosite masko, da upoštevate varnostne ukrepe in na ta način v dejanjih živite ljubezen do bližnjega.

Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas!«


»Življenjski slog novega meščanskega razreda, je premamil tudi ljudi na podeželju. Vile, grablje in kose so postavili v kot in se posvetili negi trate okoli hiše in psičkom ter njihovim kakcem. Popkultura, ki je kultura povprečnosti in slabega okusa, je prevzela vse. Od najmlajših, ki še shodili niso in že stiskajo k sebi pametno tablico, do najstarejših, ki ne smejo zamuditi  nove nadaljevanke…«
(Jože Mlakar, v tedniku Družina, št. 40,  2020)