Skoči na vsebino

28. nedelja med letom, 9. oktober 2022 – Frančiškova nedelja

FRANČIŠKOVA NEDELJA – ŽUPNIJSKI DAN, 9.oktober


10.00 – slovesna maša; poje ŽPZ; radijski prenos

Po maši druženje na samostanskem vrtu.


Praznovanja nas napolnijo z veseljem, nas med seboj povežejo in utrdijo prijateljstvo. Kot kristjani in člani župnijskega občestva pa še na poseben način doživljamo medsebojno povezanost. Smo namreč velika družina na poti v večno domovino.

Ob tej priložnosti se Frančiškovi bratje zahvaljujemo vsem sodelavcem, ki žrtvujete svoj čas in podarjate svoje talente za skupno dobro. Ostanite zvesti!

Iz pisma provinciala p. Marjana Čudna:

Ob zaključku provincialnega kapitlja 2022 smo sami sebi in vsem, ki nas spremljate in nas imate radi, zapisali: »Svoje poslanstvo evangelija želimo prinašati k ljudem in ga deliti z njimi. Na ta način želimo živeti karizmo sv. Frančiška v današnjem času. V njegovem duhu smo pripravljeni opuščati dejavnosti in tudi postojanke, za katere nimamo več oseb in moči. Kolikor bo mogoče, bomo še naprej goreče opravljali poslanstvo v našem narodu in v Cerkvi na slovenskem in skrbeli za zaupane župnije, božje poti, sodelovali v izobraževanju in v kulturnem življenju. Skupaj z drugimi kristjani želimo pozdravljati in prebujati pomlad Cerkve s svežo navzočnostjo evangelija v naši družbi«.

Torek, 11. oktober


20.00 – v dvorani seja ŽPS

Sreda, 12. oktober


20.00 – v dvorani srečanje za maturante in študente

Četrtek, 13. oktober


20.00 – za Bežigradom srečanje za srednješolce

NEDELJA MED LETOM – 16. oktober


Pri družinski maši se bodo našemu občestvu predstavili pripravniki na prejem zakramenta birme. Pričakujejo, da jih bomo podpirali z molitvijo in jim dajali zgled pristnega krščanskega življenja.

15.00 – srečanje Vera in Luč 16.00 – srečanje FSR
20.00 – v dvorani večer s pesnikom Tonetom Kuntnerjem


ZAKONSKE JUBILEJE bomo praznovali 23. oktobra ob 10. uri. Čim prej se prijavite v pisarni ali po elektronski pošti.


ROMANJE V ASSISI ZA MINISTRANTE bo od 3. do 5. novembra.


Mašni nameni v tem tednu