Skoči na vsebino

29. NAVADNA NEDELJA, 22. oktober 2017 – MISIJONSKA

29. NAVADNA, 22. oktober 2017

»Misijon Cerkvi govori, da ni sama sebi namen, temveč orodje in posrednica kraljestva. Cerkev, ki je zazrta sama vase, ni Kristusova Cerkev… Zato moramo imeti veliko raje obtolčeno Cerkev, ki je ranjena in zamazana, ker je šla ven na ceste, kakor pa bolno Cerkev, ki se zaradi svoje zaprtosti in lagodnosti oklepa lastne varnosti« (papež Frančišek)

  • 19.00 – bežigrajski zbor bo prepeval mašo Janeza Močnika, ki je sestavljena iz samih psalmov; dirigentka: Zala Sečnik.

PONEDELJEK, 23. oktober

V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca november in december!

SREDA, 25. oktober

  • 18.00 – sestanek za starše 4. razreda

PETEK, 27. oktober

  • 17.00 – duhovno-razvedrilni vikend za ministrante v Begunjah na Gorenjskem

SOBOTA, 28. oktober

  • 8.00 – izlet v hribe (dogovor s p. Silvinom!)

*  *  *  *  *

STARA CERKEV sv. Jerneja ima že na novo prebarvan zvonik, sedaj pa zidarji popravljajo še betonski nadstrešek nad vhodom in venec pod streho – za pokritje stroškov bomo potrebovali vašo dodatno pomoč, posebej se obračamo na tiste, ki radi zahajate v našo podružno cerkvico!

NOVEMBRSKA PISMA – na klopeh imate ovojnice z vloženimi listi, na katere napišete imena vaših pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Hvala za vaše darove, ki bodo namenjeni velikim stroškom ogrevanja cerkve!

POPOTOVANJE K CELJANOM

Po krajih Veronike Deseniške in Friderika II. Celjskega bosta 4. in 5. novembra 2017 vodila p. dr. Karel Gržan in p. dr. Silvin Krajnc. Cena: 100 €. Prijave in informacije: p. Silvin in Turtur: 041/336-812,  info@turtur.si

JUBILEJU NAPROTI - »Pot do Plečnikove cerkve v Šiški«
»Tako je dočakala cerkev slovesnost posvetitve. Od 1. do 3. oktobra je bila tridnevnica v cerkvi, zadnji dan pa so imeli zvečer procesijo z relikvijami. Šiška je bila slavnostno razsvetljena in hiše v zastavah. 4. oktobra 1927 se je ob 8. uri začelo posvečenje cerkve in oltarjev. To sta opravila ljubljanski škof Anton B. Jeglič in mariborski škof Andrej Karlin. Na tej slove-snosti, ki se jo je udeležilo par tisoč vernikov, je škof razglasil Šiško za ekspozituro Marijinega oznanjenja z vsemi pravicami župnije. Od tedaj naprej se v Šiški krščuje in poroča…« (B. Šuštar, MK 1990)