Skoči na vsebino

29. navadna nedelja, 18. oktober 2015

29. NAVADNA, 18. oktober – MISIJONSKA NEDELJA

»Misijonsko poslanstvo ni prozelitizem ali gola strategija, ampak je del »slovnice« vere, nujno potrebno za tiste, ki poslušajo glas Duha, ki šepeta »pridi« in »pojdi«. Kdor hodi za Kristusom, nujno postane misijonar in ve, da Jezus hodi z njim, govori z njim, diha z njim, dela z njim. Čuti, da je Jezus z njim sredi misijonarskega dela… Misijon je vnetost za Jezusa in hkrati vnetost za njegovo ljudstvo… Če nismo slepi, začenjamo dojemati, da se ta Jezusov pogled razširja in usmerja poln ljubezni in notranjega žara na vse njegovo ljudstvo. Tako na novo odkrijemo, da nas hoče vzeti kot orodje, da bi se vedno bolj približal svojemu ljubljenemu ljudstvu in vsem tistim, ki ga iščejo z iskrenim srcem.«
papež Frančišek, Poslanica za svetovni dan misijonov

  • 20.00 – katehetski svet

TOREK, 20. oktober

  • 19.45 – verouk za odrasle: »Ali Bog lahko ljubi prav mene?«

SREDA, 21. oktober

  • 20.15 – zakonska skupina sv. Eme

POBUDA Škofijske Karitas Ljubljana in naše Župnijske Karitas: »Manjša sveča, za sočloveka sreča«. Svečke Karitas so manjše, okolju prijazne, se popolnoma reciklirajo in gorijo z manj izpustov CO2. Namen akcije, ki poteka po vseh škofijah, je pozvati ljudi, da ob Vseh svetih prižgejo svečko Karitas in tako darujejo za ljudi v stiski.

30. NAVADNA NEDELJA, 25.10.

  • 20.00 – sestanek za zborovodje in organiste

* * * * *

FRANČIŠKOVE JESENSKE POČITNICE – skupaj z Družinskim centrom Oaza bomo prvič organizirali druženje za otroke med jesenskimi počitnicami in sicer od ponedeljka, 26.10. do petka, 30.10. od 8h do 16h. Ob igrah, petju in plesu bomo spoznavali življenje našega zave-tnika sv. Frančiška Asiškega, ustva-rjali v kuharski in drugih delavnicah, spoznali skritega gosta, se zabavali v zaigranih prizorih in odšli na krajši izlet v okolico Ljubljane. Prijavnice dobite pri katehetih ali tukaj: PRIJAVNICA!

MARTINOVO ROMANJE
V soboto, 14. novembra se bomo ob 6.30 zbrali v naši župnijski cerkvi in romanje začeli z molitvijo za blagoslov poti. Potem nas bo peljala v Maribor, kjer bomo darovali sv. mašo v cerkvi, ki je edina posvečena Materi Usmiljenja. Njej je papež Frančišek izročil sveto leto Božjega usmiljenja. Obiskali bomo še Plečnikovo Cerkev v Bogojini in Rajski vrt v Dobrovniku (nasad orhidej), romanje pa zaključili z Martinovo pojedino. Cena za prevoz in kosilo bo 28€. Vrnili se bomo do 21h. Prosimo, da se čimprej prijavite v župnijski pisarni.