Skoči na vsebino

29. navadna nedelja, 21. oktober 2018 – MISIJONSKA NEDELJA

29. NAVADNA NEDELJA, 21. oktober – MISIJONSKA NEDELJA

»Misijon Cerkvi govori, da ni sama sebi namen, temveč orodje in posrednica kraljestva. Cerkev, ki je zazrta sama vase, ni Kristusova Cerkev… Zato moramo imeti veliko raje obtolčeno Cerkev, ki je ranjena in zamazana, ker je šla ven na ceste, kakor pa bolno Cerkev, ki se zaradi svoje zaprtosti in lagodnosti oklepa lastne varnosti«

papež Frančišek

  • 19.00 – bogoslužje bo z orgelsko glasbo obogatil Tomaž Sevšek Šramel

PONEDELJEK, 22. oktober

  • V pisarni sprejemamo mašne namene za meseca oktober in november!

TOREK, 23. oktober

  • 18.00 – sestanek za starše 3. razreda

SREDA, 24. oktober

  • 20.30 – zakonci sv. Eme

SOBOTA, 27. oktober – DUH ASSISIJA

  • 10.00 – Kostanjevica nad Novo gorico: srečanje za člane Frančiškovega svetnega reda in druge navdušence nad našo karizmo; molitveni uri bo sledila okrogla miza z gosti, med katerimi bosta tudi p. Pavle Jakob in s. Dorica Emeršič; ob 15h bo maša za mir, ki jo bo vodil škof Metod Pirih (prevoz lasten!)

»Manjša sveča, za sočloveka sreča«

karutasPobuda Škofijske Karitas je namenjena ljudem v stiski. Sveče so iz bele plastike in se reciklirajo. Priporočeni dar je 1,20 € ali več. Sveče bodo na mizicah za verski tisk, darove vrzite kar v škatlo!

30. NAVADNA NEDELJA, 28. oktober

NOVEMBRSKA PISMA – na klopeh imate ovojnice z vloženimi listi, na katere napišete imena vaših pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Vaši darovi bodo namenjeni visokim stroškom ogrevanja!

MARTINOVO ROMANJE

busV soboto, 10. novembra se bomo podali na romanje na avstrijsko Koroško. Obiskali bomo najstarejšo slovensko  Marijino cerkev pri Gospe sveti, krško stolnico sv. Eme in galerijo Franceta Goršeta v Svečah. Več o romanju prihodnjič!

DUHOVNA AKADEMIJA

Želite poglobiti svojo duhovnost in še bolj  zajemati iz bogastva krščanskega izročila?  Vpišite se v program Duhovne akademije, ki obsega 15 predavanj dobrih poznavalcev človeka in Svetega pisma. Predavanja bodo ob četrtkih ob 18h na Teološki fakulteti, Poljanska 4. Prispevek: 30 EUR, prijave do 30.10.2018 na www.duhovna-akademija.si.