Skoči na vsebino

29. nedelja med letom, 17. oktober 2021

Ob 16.00 bo v stolnici sv. Nikolaja sv. mašo ob začetku sinodalne poti daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore

ČETRTEK, 21. oktober

  • 19.00 – v župnišču pri Sv. Jakobu bo potekalo srečanje Društva katoliških pedagogov Slovenije, na katerega vabijo predvsem nove učitelje, vzgojitelje in pedagoge (glej spodaj!)
  • 20.00 – vaje Župnijskega pevskega zbora, ki bo vesel vsakršne okrepitve članstva!

30. NAVADNA, 24. oktober – MISIJONSKA NEDELJA


LETO PRIPRAVE NA NOVO MAŠO

Rok

Letošnje pastoralno snovanje bo usmerjeno predvsem v pripravo na duhovniško posvečenje in novo mašo Roka Gregorčiča konec junija oz. začetek julija 2022. Kot diakon in pridigar se nam je že predstavil na nedeljo pred praznikom sv. Frančiška, čez leto pa bi ga radi predstavili tudi veroučencem, mladini in drugim skupinam.
Predvsem pa ga vsem priporočamo v molitev!


DUHOVNA AKADEMIJA na Teološki fakulteti v Ljubljani vabi k vpisu v program poglabljanja duhovnosti. Rdeča nit programa bo »Prijateljstvo«.
Predavali bodo dr. Edvard Kovač, dr. Jože Krašovec, dr. Miran Špelič, dr. Christian Gostečnik, dr. Tomaž Erzar, dr. Marjan Turnšek, dr. Metod Benedik, dr. Stanko Gerjolj in dr. Ivan Platovnjak.

Predavanja bodo na Teološki Poljanski 4 enkrat mesečno ob četrtkih ob 18h. Vpisani jih bodo  lahko spremljali tudi preko spleta. Vpišete se na spletnem naslovu: www.teof.uni-lj.si/studij/vsezivljenjsko-ucenje do konca oktobra.


»Društvo katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) deluje že več kot 30 let. Vanj so vključeni pretežno učitelji, kateheti in starši, pa tudi duhovniki, redovnice, skratka ljudje, ki jim je mar za vrednote katoliške vzgoje. V svoje vrste vabimo vse, ki jim je mlad človek v tem svetu pomemben. Vabimo vse, ki se zavedajo pomena katoliških vrednot in slovenstva. Želimo si, da bi še bolj zasvetili v slovenski družbi in pripomogli k temu, da bi se mladi v Sloveniji razvijali v dobre in odgovorne ljudi. Takšne, ki bodo s svojim življenjem kazali na Boga, z vključevanjem v družbo pa delovali v prid naši domovini. Živimo v času, ko se dvomi o vsem in ko se niti strokovnjakom ne zaupa več. Družba se sprašuje, ali duhovniki, zdravniki, učitelji… sploh še znajo opravljati svoje delo. Zdi se, kot da vsi vedo več kot strokovnjaki sami. Ob tem postajamo žalostni in dvomimo vase. Zato ob sebi potrebujemo ljudi, ki razmišljajo podobno kot mi. Zato moramo stopiti skupaj, si pomagati ter vliti zaupanje drug v drugega…«      

Helena Kregar, predsednica OS Lj. Več informacij na spletni strani www.dkps.si.


Mašni nameni v tem tednu