Skoči na vsebino

29. nedelja med letom, 18. oktober 2020 – misijonska nedelja

1.    Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Patri bomo vsak dan maševali v samostanski kapeli po oznanjenih namenih. Prenos maše lahko spremljate med tednom ob 19h (Radio Ognjišče), ob nedeljah pa ob 10h iz mariborske stolnice (RTV SLO 1).

2.    Cerkev bo čez dan odprta za osebno molitev. Naenkrat je lahko v njej največ  10 vernikov, ki upoštevajo ukrepe za preprečevanje epidemije.

3.    Patri bomo na voljo za zakrament spovedi in obhajila v času, ko bi sicer potekale maše – v nedeljo in med tednom. K obema zakramentoma lahko pristopate le posamič, z zamikom najmanj 10 sekund.

4.    Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.

5.    Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

6.    Kateheza (verouk) za vse razrede, mladinske, zakonske in druge skupine se do nadaljnjega izvajajo samo na daljavo.

7.    Župnijska pisarna bo odprta po običajnem urniku – vstopate posamič, čakate le zunaj pred vhodom v župnišče. Lahko nas kontaktirate tudi po telefonu ali e-pošti.

Več si lahko preberete na https://katoliska-cerkev.si/navodila-slovenskih-skofov-v-casu-epidemije-covid-19

Misijonsko središče Slovenije vas prosi, da svoj DAR za misijonsko nedeljo nakažete na spodnji tekoči račun:

TRR: SI56 0201 4005 1368 933
namen: Misijonska nedelja 2020
koda: CHAR      referenca: 249807                    

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova 1, 1000 Ljubljana

30. NAVADNA NEDELJA, 25. oktober

pisma

NOVEMBRSKA PISMA –  na mizi pri vhodu vas čakajo bele ovojnice z listi, na katere napišete imena  pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svete maše vsak dan v novembru. Vaši darovi bodo namenjeni visokim stroškom ogrevanja cerkve in učilnic!


»… Z izgonom vzgoje iz šol je bila mladim generacijam prizadejana neizmerna škoda. Učitelji imajo namreč bistveno večjo vzgojno moč kot starši. Njihova prednost je v tem, da do otrok niso čustveno obremenjeni in da imajo večjo avtoriteto kot starši. Zato pa učitelji ne smejo biti preobremenjeni s snovjo, temveč morajo imeti pri pouku dovolj časa za kratke vzgojne opazke in včasih tudi za daljše »pridige«, ki imajo bistveno večji vzgojni učinek kot dolge seanse pri šolski psihološki službi. Učitelji svoje učence pogosto celo bolje poznajo kot njihovi starši, zato laže rešujejo težke eksistenčne stiske mladostnikov. Žal jim je ta možnost in obveza odvzeta …« (Jože Mlakar, v tedniku Družina, št. 40,  2020)

Mašni nameni v tem tednu